Zeven politieke partijen varen samen mee tijdens de Utrecht Canal Pride

Zeven Utrechtse politieke partijen varen samen mee op één van de 50 boten van de Utrecht Canal Pride 2022. Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid door corona varen GroenLinks, D66, VVD, PvdA, CDA, Volt en Student & Starter op zaterdag 4 juni weer samen door de Utrechtse grachten.

Tekst: Persbericht
Foto’s: Marleen Stoker

Met hun gezamenlijke deelname aan de vierde editie van de Utrecht Canal Pride benadrukken de politieke partijen dat zij, ondanks verschillen in politieke standpunten, eensgezind zijn in hun betrokkenheid bij, trots op en steun aan de LHBTI+-gemeenschap. Met hun boodschap Fear Less By Being Fearless willen de partijen alle Utrechters stimuleren om trots, zichtbaar en zonder angst zichzelf te durven zijn.

Op de gemeenschappelijke boot draagt een divers gezelschap van zo’n 120 enthousiaste leden van deze zeven partijen dit jaar hun boodschap uit. Onder hen zijn volksvertegenwoordigers uit de gemeenteraad en de Eerste en Tweede Kamer. Met het motto ‘Fear Less By Being Fearless’ ondersteunen de partijen het overkoepelende thema voor de Utrecht Canal Pride 2022, ‘Acceptatie begint bij zichtbaarheid’. De partijen moedigen alle Utrechters nadrukkelijk aan om zichtbaar zichzelf te zijn, en om zonder angst trots te zijn op wie of wat ze zijn: Fear Less By Being Fearless.

Actieve inzet voor acceptatie en veiligheid van LHBTI+-ers 

De deelnemende partijen zetten zich op vele vlakken in voor de LHBTI+-gemeenschap, zowel binnen de Utrechtse raad als daarbuiten. Ondanks de vele inspanningen krijgen LHBTI+-ers nog steeds te maken met discriminatie en geweld. Met hun collectieve boodschap benadrukken de samenvarende politieke partijen zich, in lijn met het door COC Midden-Nederland opgestelde Utrechtse Regenboog Stembusakkoord, te blijven inzetten voor de acceptatie en veiligheid van LHBTI+-ers in onze gemeente. Bijvoorbeeld door te zorgen dat scholen hun wettelijke plicht nakomen om acceptatie van LHBTI+ op school te bevorderen, de expertise bij de aanpak van LHBTI+-discriminatie te vergroten en de aangiftebereidheid te stimuleren.

Door hun gezamenlijke deelname de afgelopen jaren aan de Utrecht Canal Pride weten partijen elkaar ook buiten de gemeenteraad steeds beter rond LHBTI+vraagstukken te vinden. Daarom willen ze de komende maanden ook in gezamenlijkheid met de Utrechtse LHBTI+gemeenschap in gesprek over acceptatie- en veiligheidsvraagstukken, en met gebundelde krachten nog meer concrete stappen zetten.

Voor een open en inclusief Utrecht

Voor deelname aan de gemeenschappelijke boot hebben alle politieke partijen met zetels in de Utrechtse gemeenteraad een uitnodiging ontvangen. Voorwaarde om aan te sluiten, is dat de partij het Utrechtse Regenboog Stembusakkoord onderschrijft. Partijen die dit doen, geven aan te staan voor een open en inclusief Utrecht, en zich te zullen inzetten voor concreet beleid dat deze visie ondersteunt.

Tijdens de edities van 2018 en 2019 van de Utrecht Canal Pride vaarden de Utrechtse politieke partijen eveneens samen, op één boot, mee. Als gevolg van de toen geldende restricties door de coronapandemie kon de Utrechtse Canal Pride in 2020 en 2021 niet doorgaan.

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.