April: Een eetbaar boeket

Heerlijk weer en vrolijke kleuren geven het leven glans. Het werkt inspirerend en daarom deze maand een heus eetbaar boeket!

Ingrediënten:

350 g groene asperges
250 g gele en rode cherry tomaten
1 rode paprika
15 g verse basilicum
Bakpapier
250 g bloem
100 g roomboter op kamer temperatuur
80 g water
5 g zout
2 eieren
100 g crème fraîche
Zwarte peper
100 g gemalen kaas (oud, jong of gebrokkelde blauwe zachte kaas)
Tijm

Bereidingswijze:

Maak het deeg:
Meng de bloem, de roomboter, het water en het zout. Laat het even rusten en maak er dan een platte vorm van met opstaande rand. Leg het op een bakplaat bedekt met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de vulling:
Klop de eieren met de crème fraîche, zwarte peper en de kaas. Schenk dit voorzichtig op het deeg. Rits de tijm blaadjes los en strooi dit over het eiermengsel.

Bak het deeg met vulling even 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de groenten schoon, was de tomaten, snijd de harde onderkant van de asperges, snijd de paprika in reepjes en neem de mooiste blaadjes van de basilicum.

Haal het deeg uit de oven en schik de groente erop als een boeket. Bestrooi het met peper en bak het nog 30 minuten totdat de asperges beetgaar zijn.

Als afsluitend fris kleurig toetje een brownie gemaakt met zwarte bonen, bietjes witte chocolade ijs en vers fruit (aardbeien, frambozen en bessen).

Voor de Brownie:

400 g zwarte bonen (265 g uitlekgewicht)
4 el cacao
6 dadels (laat deze een kwartier weken)
2 el honing
2 eieren
3 el gesmolten kokosolie
2 tl maizena
Snufje zout
Handje witte chocolade parels
Handje gehakte noten

Laat de bonen uitlekken en spoel af met water. Giet het water weg van de dadels. Meng vervolgens alle ingrediënten behalve de witte chocola en de noten in een blender. Roer de noten en de witte chocolade parels er doorheen. Schenk het beslag in een ovenschaal en bak het in 25 minuten gaar. Laat goed afkoelen.

Bietjes witte chocolade ijs

150 g gekookte bietjes
1 blikje Friesche vlag volle melk gecondenseerd
50 g gesmolten witte chocola
1 el citroensap

Meng de ingrediënten in een blender en doe het wanneer het goed is afgekoeld in een ijsmachine of doe het in een bak en zet het in de diepvries maar roer het dan om het half uur door om de ijskristallen kapot te maken.

Maak het fruit schoon en serveer het.

Smakelijk!

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.