Come Alive laat erotiek en seksuele gezondheid samenkomen

Op 3 juni opent in Het Nieuwe Muntgebouw in Utrecht de festivaltentoonstelling COME ALIVE. Ruim 45 kunstenaars laten met nieuw en relevant werk ervaren hoe het ontketenen van erotiek de weg vrijmaakt voor nieuwe normen en waardes. Speciaal voor COME ALIVE gingen de curatoren een samenwerking aan met de GGD.
Persbericht GGD Utrecht en Come Alive
Hoofdfoto: Samantha Nye
De afdeling Seksuele Gezondheid van de GGD zet zich in voor het positief omarmen en bespreekbaar maken van seksualiteit en erotiek. Tijdens de tentoonstelling bieden artsen en verpleegkundigen openbare spreekuren en soa-consulten aan. Op deze manier laten COME ALIVE en GGD regio Utrecht erotisch plezier en seksuele gezondheid op een bijzondere wijze samenkomen.
Black Trans Archive 2020 door Danielle- Brathwaite Shirley
“COME ALIVE trok meteen de aandacht vanwege de positieve en brede benadering van seksuele gezondheid. Seksuele gezondheid als begrip – vooral gebruikt als vaktaal – gaat over het aangaan van positieve, plezierige en respectvolle seksuele relaties en het op die manier verrijken van de ervaring.
Wij geloven in de kracht van kunst om deze boodschap over te brengen en zijn dus verheugd over de samenwerking met COME ALIVE.” aldus Lily van Neer en Mark van den Elshout, beleidsmedewerker en medisch coördinator afdeling Seksuele Gezondheid GGD regio Utrecht.
“In tijden van onzekerheid is het van levensbelang dat we samen zoeken naar joy in the face of despair. Wij zijn verheugd met de GGD samen te werken. Een holistische benadering van seksuele gezondheid kan ons helpen allerlei vormen van onderdrukking te overwinnen, en nieuwe perspectieven te krijgen op ons persoonlijke en sociale leven.” – Ine Gevers en seksuoloog Morgan Catalina, curatoren COME ALIVE.
Het hele programma van COME ALIVE is sinds 1 april op www.come-alive.nl te vinden.
Over GGD regio UTRECHT
GGD regio Utrecht werkt al langer samen met de kunsten; sinds vorig jaar exposeren jonge HKU kunstenaars in het Stadskantoor via het project Intiem, een samenwerking tussen FAAM, de gemeente Utrecht en de GGD regio Utrecht. Zie www.ggdru.nl voor meer informatie.
Over COME ALIVE
COME ALIVE is een grootschalige tentoonstelling van stichting Niet Normaal INT (NNI), samengesteld door Ine Gevers en Morgan Catalina, met installaties, films, games, geur, sound en performances in Het Nieuwe Muntgebouw, Utrecht van 3 juni t/m 31 juli. Speciale ruimtes van het Muntgebouw worden gebruikt om het grote publiek een ongeëvenaarde ervaring te bieden. Zie www.come-alive.nl voor meer informatie.

COME ALIVE is een initiatief van Stichting Niet Normaal INT in samenwerking met vele partners, waaronder GGD Utrecht, Seksueel Welzijn Nederland en de Rutgers Stichting. COME ALIVE is onderdeel van de viering Utrecht 900 jaar in 2022.

Inverso Mundus door AES+F
Deelnemende kunstenaars zijn o.a.: AES + F, Alice Heron, Alix Marie, Angel Rose, Annie Sprinkle & Beth Stephens, Annika Kappner, Bas Kosters, Chang Gao, Company New Heroes, Danielle-Brathwaite Shirley, Eli Joteva, Ernesto Neto, Esher Arribas, Inge & Martin Riebeek, Jan Koen Lomans, Jesse Jones, Johan Grimonprez, Melanie Bonajo & SKINSHIP, Mette Sterre, Margriet van Breevoort, Naomi Rincon Gallardo, ORGIE, Oscar Peters, Pauline Curnier Jardin, Samantha Nye, The Army of Love, Yamuna Forzani, Zoï Tatopoulos en meer.
*
Come Alive, the power of pleasure
3 juni – 31 juli
Het Nieuwe Muntgebouw
Muntkade 90, Utrecht
*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.