#3 | Emma Voerman

In deze serie portretteert fotograaf Eep Seeber LHBTI’ers in hun vertrouwde omgeving vanuit de vraag: waar, met wie, met wat of wanneer kun jij helemaal jezelf zijn? Terugkerend symbool is de roze driehoek als teken van dat je mag zijn wie je bent. Vandaag de derde aflevering.

Naam: Emma Voerman
Gender: Vrouw
Leeftijd: 60
Seksuele oriëntatie: Biseksueel, maar ik herken me ook in de term greysexual
Geboorteland: Nederland

Onlangs verscheen haar eerste boek ‘Onder de radar; een hart onder de riem voor alle buitenbeentjes.’

Eerste herinnering aan een plek waar zij helemaal zichzelf kon zijn:
Mijn eigen huis en de natuur. Emma voelt zich na heel wat jaren samenwonen met partner en kinderen nu helemaal thuis in haar eigen huis en vindt het heerlijk om alleen te wandelen in de natuur.

“Onder de radar, zo heb ik een groot deel van mijn leven geleefd. In mijn leven waren heel lang maar weinig plekken waar ik mijzelf kon zijn. Pas vijf jaar geleden heb ik mezelf gevonden en ben ik in transitie gegaan.”

*

Eep Seeber is portretfotograaf en houdt zich vooral bezig met (zelf)portretten waarin vaak het thema ‘identiteit’ terugkomt. Veel geportretteerden zijn dan ook mensen uit de LHBTI+gemeenschap waar hij zichzelf ook thuisvoelt. Kenmerken van zijn fotografie zijn compositie, kleur en vlakverdelingen: aspecten waar hij als modevormgever aan de AKI kunstacademie reeds mee bezig was. Meer van zijn werk vind je op www.EepPhoto.com

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.