LHBTI+jongeren gezocht voor pedagogisch onderzoek

Lika Brinkman (zij/haar, 23 jaar oud), is masterstudent pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en voor haar onderzoek zoekt ze LHBTI+jongeren en jongvolwassenen tussen de 16 en 24 jaar oud die onlangs (de afgelopen twee jaar) uit de kast zijn gekomen, of die daar nog in zitten.

Ze wil graag weten hoe voor deze doelgroep sociale media mogelijk helpt in de zoektocht naar zichzelf.

Lika schreef aan Gaykrant: ‘Ik weet nog heel goed toen ik als queer tiener in de kast zat, hoe belangrijk sociale media voor mij waren in mijn zoektocht naar mezelf. Dat het soort pagina’s als die van Gaykrant nu ook op sociale media te vinden zijn, is een superbelangrijke en goeie stap. Dit soort pagina’s waren er nog niet (in zo’n grote hoeveelheid) toen ik tiener was. Voor de afronding van mijn master, ben ik nu mijn scriptie aan het schrijven. Mijn scriptie gaat over hoe jonge LHBTQIA+’ers sociale media gebruiken in hun identiteitsontwikkeling, in de periode dat vrienden, klasgenoten, ouders en andere familieleden nog niet weten dat zij LHBTQIA+ zijn.

Ik zou graag hierover in gesprek willen gaan met deze jongeren, om zo te laten zien welke kansen sociale media hen biedt. Geïnteresseerden kunnen zich direct bij mij aanmelden, en alleen ik zal contact met ze hebben. Het gaat om interviews, en om de anonimiteit zoveel mogelijk te waarborgen zal ik de enige zijn die de jongeren spreekt en ik zal natuurlijk geen enkele persoonlijke informatie over de deelnemer met anderen delen.’

Ben je geïnteresseerd, of twijfel je nog en wil je graag wat meer informatie? Je kunt Lika geheel vrijblijvend een berichtje sturen op Instagram(@__liek__) of je kunt haar een mailtje sturen.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “LHBTI+jongeren gezocht voor pedagogisch onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.