Justin Hermsen | Progressief Rhenen

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Justin Hermsen.
Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen
  1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?

Mijn naam is Justin Hermsen, ik ben 19 jaar oud en ik sta op plek 4 voor Progressief Rhenen/Groenlinks de komende verkiezingen. Zoals de partijnaam als zegt stel ik me verkiesbaar in de gemeente Rhenen, een klein stadje tussen Utrecht en Nijmegen. Rhenen staat niet bekend om haar Progressieve politiek, maar het bestaat er zeker. De afgelopen jaren heb ik me vooral bij Pride Amsterdam als ambassadeur geprofileerd, maar nu wil ik graag verandering gaan brengen in de gemeente waarin ik ben opgegroeid. Progressief Rhenen/Groenlinks was op de eerste indruk gelijk een klik, met ook echt een luisterend oor voor diversiteit en inclusie

  1. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Mijn LHBTI+ zijn speelt zeker een rol in de raad, het is 1 van de belangrijkste thema’s waar ik me hard voor wil maken in de gemeente Rhenen. Verder ben ik heel benieuwd naar de sfeer in de raad is rondom dit thema, en hoe bereid partijen zijn zich er echt voor in te zetten.

  1. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Het eerste wat ik in de gemeente zou willen aanpakken is geen LHBTI+ gerelateerd thema. Het gaat over de huizen in de DR. Wallerstraat, welke in slechte staat verkeren. De schimmel staat in de ramen, de huizen zijn slecht geïsoleerd en hebben een enorme opknapbeurt nodig.

  1. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

De afgelopen raadsperiode heeft mijn partij samen met D66, SGP en de Christenunie in het college gezeten. Ik hoor u denken, maar dat ging eigenlijk best wel goed. Er zijn veel punten uit het college akkoord bereikt, zoals het bouwen van een aantal huizen. Ik ben benieuwd of we in de nieuwe periode deze samenwerking voortzetten, er is iniedergeval een garantie dat als dit het geval is, dat er begonnen zal worden aan diversiteitsbeleid.

  1. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

Zoals ik eerder al noemde staat de gemeente Rhenen niet bekend om haar progressieve politiek, en op het gebied van LHBTI+ acceptatie valt er nog veel te halen. Maar er zijn zeker positieve signalen, zo hebben het CDA en de Christenunie het regenboogstembusakkoord ook ondertekend. Dit is een prachtig signaal en zou blijven er nog maar 2 partijen in de raad over die dit weigeren te tekenen; De SGP en de VVD.

  1. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

Mijn missie de komende 4 jaar is vrij helder, ik wil de bestaande armoederegelingen toegankelijker maken voor degene die daarvoor in aanmerking komen. Daarnaast zal er diversiteitsbeleid moeten komen, wat ervoor zorgt dat het voor komende generaties LHBTI+ ers in Rhenen een stuk fijner en veiliger wordt.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.