Dakotta Alex | D66 Amsterdam

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Dakotta Alex.
Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen
1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt? 
Ik ben Dakota, 41 jaar en ik ben geboren in Houston, Texas. Ik ben programmamanager en ben hiervoor ondernemer en consultant geweest. Ik doe mee voor D66 stadsdeel Centrum. D66 komt het meeste overeen met mijn waarden en overtuigingen op het politieke vlak. Ze ondersteunen zaken die belangrijk voor me zijn als ex-pat in Amsterdam die zich als LHBTI+ identificeert.2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?
Sinds ik naar Amsterdam verhuisd ben, heeft LHBTI+ niet mijn eerste prioriteit gehad, ook omdat ik merk dat de meeste rechten inmiddels gegarandeerd zijn. Dat gezegd hebbende, vind ik het belangrijk alle communities in gedachten te houden als we het over de geschiedenis, het heden en de toekomst van inclusie en diversiteit hebben.
3. Stel je komt in de raad, wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?
Ik weet dat als gemeenteraadslid mijn macht beperkt is. Ik moet realistisch zijn ik wat ik meen te kunnen bereiken. Ik zal de belangrijkste onderwerpen behandelen waar de inwoners via mijn website op gestemd hebben.
4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?
Het is belangrijk een college te vormen waarin zoveel mogelijk communities met diverse achtergronden vertegenwoordigd zijn zodat we op een gelijkwaardig midden kunnen uitkomen.
5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+emancipatie in je gemeente? 
Aan bedrijven en instellingen de mogelijkheid verschaffen trainingen op het gebied van diversiteit, inclusie en sensitiviteit te volgen.
6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?
Idealiter is dat de leefsituatie van alle inwoners verbeteren. Ik heb inwoners de onderwerpen op mijn website voorgelegd. Daar zal ik me op focussen. 

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.