Een week lang feest in de meest kleurrijke straat van Amsterdam

Ondernemers in de bekende Reguliersdwarsstraat hebben de handen ineen geslagen en willen in mei 2022 gaan inhalen wat ze de laatste twee jaar allemaal gemist hebben. Gaykrant spreekt met de voorzitter van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) van de Reguliers, Eward Koning.

Vertel eens Eward wat zijn precies de plannen? “Laten we voorop stellen dat het wel tijd wordt voor een feestje in de de Reguliers. Twee jaar heeft alles qua grote straatfeesten op z’n gat gelegen. Onze vaste bezoekers, de ondernemers maar ook de queer preformers hebben ontzettend veel gemist. Elkaar natuurlijk maar ook de gigs en inkomsten voor de horeca.”

Eurovisie Songfestival

Hij vervolgt: “We hebben altijd gezegd dat zodra het weer mogelijk zou zijn we een soort van inhaal-week zouden gaan plannen. Daarvoor was wel speciale toestemming nodig vanuit het stadhuis maar gelukkig ziet ook de burgemeester het belang van een dergelijk event voor de leden van de Regenboog-familie.

Onder de naam Reguliers Celebrates gaan we een vijfdaags evenement opzetten rondom het Eurovisie Songfestival (ESF). Dat worden public viewings van de shows in Turijn en Sing-alongs. Helemaal in thema met ESF-optredens en allerlei verrassingen. Het Eurovisie Songfestival wordt als belangrijk baken van hoop en saamhorigheid gezien in deze in Europa donkere tijden.”

Project Rainbow Runway

We hoorden ook iets over een talent show. Kun je daarover ook iets vertellen? Koning lacht en hij gaat enthousiast verder : “Die tweedaagse talent-show heet Project Rainbow Runway (PRR) en die hadden we al gepland. Het idee erachter is dat we queer performers het beste van zichzelf laten zien in een show waarin zang, dans, acrobatiek en muziek centraal staan. Er zijn inmiddels twaalf talenten geselecteerd en deze strijden in de halve finale tegen elkaar om een plek in de grote finale op vrijdag 13 mei. Ze laten hun kunsten zien op een 30 meter lange catwalk die is aangebouwd tegen een groot brugpodium. Nog nooit op deze schaal vertoond in onze straat.

Kaartverkoop

Ook hoorden we iets over kaartverkoop. Is dat nou nodig? Serieus vertelt Koning verder: De politie en de gemeente zelf zijn bang voor overcrowding, vooral in het weekend. De Reguliers is immers een populaire plek. Op de vraag hoe we zouden gaan voorkomen dat er veel meer mensen zouden komen dan er in de Reguliers terecht kunnen hadden we niet echt een antwoord.

Dat antwoord moest er wel komen. We moesten iets bedenken waardoor het allemaal veilig zou kunnen. Omdat het een grote productie is en wij, als horeca-zware straat, van ver moeten komen hebben we besloten een bescheiden bedrag entrée te vragen. Op de doordeweekse dagen kost een kaartje slechts €5,- en op vrijdag en zaterdag voor beide Grand Finals €15,-

Artiesten

Kun je al iets vertellen over de artiesten die we kunnen verwachten? Eward licht toe: We zijn daar druk mee bezig. De line-up komt binnenkort op de website. Ik kan wel al verklappen dat we de crème de la crème DJ’s hebben vastgelegd en qua artiesten we inmiddels een paar grote namen hebben geboekt. Wat verder nog leuk is te vermelden is dat we op de beide Grand Final avonden een verhoogd, overdekt VIP-deck hebben wat gehost wordt door Meijt. Direct gelegen aan de catwalk en met uitstekend zicht op de mainstage. Dat wordt heel speciaal.”

Programma voor Reguliers Celebrates:

Dinsdag 10 mei 1e Semi final ESF 18.00-24.00
Woensdag 11 mei Semi final PRR 18.00-22.00
Donderdag 12 mei 2e Semi final ESF 18.00-24.00
Vrijdag 13 mei Grand final PRR 18.00-22.00
Zaterdag 14 mei Grand final ESF 18.00-00.30

Meer info op: www.regulierscelebrates.com

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.