Beppie, Julian, Sylvia, Mitchel, Roberto | D66 Tilburg

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: D66 Tilburg, waar de nummer 1, 2 en 3 deel uitmaken van de regenbooggemeenschap. 
Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen

 

Vrijheid, gelijkwaardigheid en participatieve democratie zijn waarden die D66 hoog in het vaandel heeft. Dit maakt D66 de beste partner voor Tilburg. Een stad met een geschiedenis van, en dromen over vrijheid.

Dit jaar is de inclusieagenda behandeld en vastgesteld, we beschrijven dat Tilburg een diverse, inclusieve stad wil zijn. Dit vereist continu inspanning en hard werken. In de gemeentelijke communicatie, maar bijvoorbeeld ook in het gemeentelijk vastgoed en de publieke ruimte. Wij vieren diversiteit en willen een herkenbare en inclusieve overheid voor iedereen. Zodat iedereen zich vrij en gelukkig voelt.

De vrijheid om overal zichtbaar jezelf te kunnen zijn is voor D66 vanzelfsprekend. Zo bestaat onze hele top drie bestaat uit LHBTI’ers. Daarin zijn we uniek!

Ook op de rest van de lijst zijn zij goed vertegenwoordigd.

We vragen wat het voor hen betekent om zichtbaar jezelf te kunnen zijn:

Lijsttrekker Beppie Smit (zij/haar) is stellig:

“Hand in hand over straat kunnen lopen zonder bang te hoeven zijn voor nare reacties. Dat is voor mij zichtbaar mezelf kunnen zijn.”

Daar sluit Julian Zieleman (hij/hem, nummer 2) zich bij aan:

“Voor mij is zichtbaar jezelf kunnen zijn dat je alles met je geliefde kan doen zonder na te denken over je geaardheid of identiteit.”

Sylvia Spinnewijn (zij/haar, nummer 3) vult aan:

“Zichtbaar jezelf kunnen zijn: iets dat vaak aan homoseksualiteit of gender wordt gehangen, maar voor mij is het veel meer dan dat. Ik wil leven in een maatschappij waar je schaamteloos mag zijn wie je bent, zonder te maken te krijgen met uitsluiting, haat of agressie. Lokaal sta ik als kandidaat-raadslid dan ook pal voor een inclusieve gemeente met gelijke kansen en ruimte voor iedereen.”

Ook de nummer 12 (Mitchel Eijkemans, hij/hem) en nummer 16 (Roberto Hessels, hij/hem) zijn queer-kandidaten en willen bijdragen aan een Tilburg waar iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn.

Help jij ons deze droom waar te maken?

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.