Maart: omgekeerde prei-taart

In deze rubriek presenteert Claire Verschuren elke maand een recept voor een heerlijk gerecht. Deze maand: omgekeerde prei-taart.

Ingrediënten:

6 vellen bladerdeeg
1 prei
2 el olijfolie
½ el roomboter
1 el gedroogde tijm
Zwarte peper en zout
1 el suiker
1 glas port
3 el balsamico azijn
1 laurierblad
100 g pecan noten

Bereidingswijze:

Ontdooi het bladerdeeg en maak van de zes vellen een ronde lap ongeveer ter grootte van de pan.

Maak de prei schoon en snijd het in stukken van drie cm lang.

Verwarm een koekenpan die ook in de oven kan, voeg de olijfolie toe en laat hierin de roomboter smelten. Fruit de tijm met de peper en het zout licht. Voeg de suiker toe en roer dit goed door. Zorg dat de pit niet te warm staat. Blus af met de port en balsamicoazijn en leg het laurierblad erbij.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de prei rechtop in de pan en laat dit nog even pruttelen. Leg de noten op en tussen de prei. Dek af met het bladerdeeg en zorg dat de prei er geheel onder zit.

Zet de pan in de oven voor 30 minuten. De taart is klaar wanneer het deeg gaar is en goud bruin. Draai de taart om door een bord op de pan te leggen en dit in zijn geheel om te draaien.

Geef er een frisse groene salade bij.

Smakelijk!

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.