Chandra Merx | Partij voor de Dieren Maastricht

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Chandra Merx.
Redactie: Rick van der Made en Marene Elgershuizen

1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?

Ik ben Chandra Merx, 41 jaar, en moeder van een opgroeiende dochter van 9. Ik neem deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van Maastricht voor de Partij voor de Dieren, ik ben nummer 2 op de lijst. Al lang ben ik me bewust van het feit dat ALS je de wereld waarin je leeft, je bij jezelf moet beginnen. Activisme past daarom erg goed bij me, echter werd me ook duidelijk dat je niet om de politiek heen kunt. Activisme en mijn ambitie om de Maastrichtse gemeenteraad in te gaan, gaat bij mij hand in hand.

2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Ik maak me al jaren hard voor de acceptatie van LHBTI+. Het is absurd dat we in deze tijd moeten strijden voor gelijke rechten zoals een veilige leefomgeving en acceptie van LHBTI+ maar zolang het nodig is, sta ik er met alle liefde. Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ik wil dit ook meegeven aan mijn dochter en haar deze nieuwe generatie. Ik vind dit erg belangrijk en helpt ook bij het stukje zelf acceptatie bij jongeren.

3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Een groene gemeente is goed voor iedereen. Als ik de gemeenteraad in kom dan zou ik liefst willen kijken naar het Sjien & Sjoen paradepaardje van de gemeente. Zo groen is Maastricht namelijk niet. Want een groene stad is een gezonde stad, goed voor mens en dier in Maastricht.

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

We zijn altijd bereid om te praten met andere groene progressieve partijen, maar houden ook vast aan onze idealen. Het is geen doel op zich om in een coalitie te komen. Ook vanuit de oppositie kun je veel van je idealen verwezenlijken en andere partijen aanjagen.

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

Maastricht wordt een regenboogstad. Maastricht heeft in 2018 een intentieverklaring ondertekend maar het is tijd voor zelfstandig LHBTI beleid. Maastricht zal de wereld laten zien, dat je in Maastricht mag zijn wie je bent.

6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

Een aangescherpte dierenwet, acceptatie van LHBTI+, Maastricht Sjiek & Groen, en dat gaan we samen doen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.