Mohan Verstegen | D66 Amsterdam

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf te profileren. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Mohan Verstegen.
Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen
1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?
Ik ben Mohan (he/him), 42 en ben dokter, Militair, Positief Activist,  BF van Michal en woon in Amsterdam. Ik sta op de lijst voor D66 in Amsterdam. Als homo van kleur, met een sociaal hart en oog voor jong EN oud, past D66 het beste bij mij.
2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?
Ik ben opgevoed om op te komen voor anderen. De Rainbow community heeft het nog steeds moeilijk. We worden gepest, gediscrimineerd en in elkaar geslagen. En zelfmoordcijfers zijn nog steeds schrikbarend hoog. Hoewel er goede initiatieven zijn (denk hierbij aan GSA netwerken en expreszo) en we online en offline samen steeds sterker staan, is steun van de politiek nodig: om veiligheid, gelijkwaardigheid,  vrijheid en geluk voor ons te kunnen waarmaken.
3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?
Kansen gelijkheid voor iedereen. Ongeacht je afkomst, opleidingsnivo, inkomen, kleur, gender, seksuele voorkeur, (in)visible disability en leeftijd. Amsterdam is van ons allemaal en iedereen verdient dezelfde kansen in diens leven.
4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?
Besturen zou het liefst: met een sociale VVD, een daadkrachtige PvdA, een realistisch Groen Links en een vernieuwend VOLT. Maar can you have it all ?
5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?
Veiligheid op straat. Voor vrouwen en onze community in het bijzonder. En binnen onze community betekent dit dat we, ondanks verschillen, met elkaar moeten blijven praten. Want uiteindelijk willen we hetzelfde. Alleen samen maken we Amsterdam weer 1.
6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?
Dat het vertrouwen in de politiek is verbeterd. En dat kan alleen met gewone mensen. Mensen die niet in een blauw of grijs (mantel)pak lopen om belangrijk te zijn, die normale taal praten. En die gewoon werken of studeren, en niet alleen beroeps-politicus  zijn. Mensen zoals jij en ik.
*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.