Bas Sligting | Partij voor de Dieren Den Haag

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Bas Sligting.
Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen
1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?
Ik ben Bas Sligting, 39 jaar oud en ik woon in Den Haag. Ik ben acteur en heb een eigen bedrijf; IJSBREKERS training & development. Met IJSBREKERS geven we binnen het bedrijfsleven en de advocatuur communicatietrainingen. Onze methode is gestoeld op theatertechnieken gecombineerd met een specialisme in communicatie. Ik ben kandidaat (plek 9) in de gemeente Den Haag voor Partij voor de Dieren. Ik wil actief worden binnen de gemeenteraad omdat ik meer bewustzijn wil creëren op het gebied van duurzaamheid, stadsvervuiling, dierenleed, natuur en klimaat. Er moet nog zoveel gebeuren op al die vlakken. In de politiek zit je dicht bij het vuur en kan er essentieel verandering ingezet worden.

 

2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Dat ik gay ben speelt niet een directe rol binnen mijn werk. Ik ben er altijd meteen open en eerlijk over en heb daar nog nooit problemen van ondervonden. Wel geeft het de inclusiviteit aan van waar wij bij Partij voor de Dieren voor staat. En dat is heel belangrijk, dat iedereen ziet, voelt en ervaart dat de PvdD staat voor iedereen binnen de LHBTI+ gemeenschap. Zelfs hetero’s zijn welkom 😉

3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Op de eerste plaats zou ik er voor willen gaan om Den Haag in 2030 echt klimaatneutraal te krijgen en daarmee Den Haag een voorbeeldstad te maken voor de rest van Nederland.
4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

Besturen. College vormen met SP, GroenLinks/Partij van de Arbeid, Christen Unie

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

De gemeente kan zich nog meer inzetten voor LHBTI+ zichtbaarheid in de stad (denk bijv. aan een regenboogzebrapad, het aantrekken van LHBTI+ evenementen, gemeentelijke berichtgevingen over inclusiviteit of het genderneutraal maken van openbare toiletten)

Ik ben er van overtuigd dat de gemeente hier echt een hele krachtige voorbeeldfunctie in kan vervullen.

6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

In vier jaar hoop ik te bereiken: flinke stappen zetten in de energietransitie, duurzame vergroening en vergroten van biodiversiteit, luchtkwaliteit, wonen voor iedereen, een vergroting van het sociale vangnet (denk aan gratis kinderopvang en meer subsidies voor huiswerkbegeleiding), dierenrechten en inclusiviteit.
Daarnaast wil ik me gaan inzetten voor ondernemers, zodat ook zij zien dat we vanuit de PvdD kunnen helpen en ondersteunen in duurzaam en toekomstgericht ondernemen binnen de draagkracht van onze omgeving.
*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.