Pelle Meurink | D66 Rotterdam

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raadruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Pelle Meurink.

Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen

1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?

Mijn naam is Pelle Meurink, ik ben 26 jaar uit en ik doe mee in Rotterdam namens D66. Ik ben ooit lid geworden van D66 omdat zij de meest progressieve partij is op voor mij belangrijke onderwerpen zoals het klimaat, medisch ethisch en regenboogfamilies. Daarnaast staat D66 voor mij voor een partij die ervoor wil zorgen dat iedereen zich kan ontwikkelen tot de personen die ze willen zijn en dat ze daarin ook gesteund worden door de overheid.

2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Ik denk dat het voor mij altijd een impact zal hebben, want het zijn van LHBTI+ stimuleert mij om altijd ervoor te strijden dat iedereen zichzelf kan zijn en daarin zich gesteund voelt. En dat is breder dan alleen onderwerpen die te maken hebben met LHBTI+, want het ervoor zorgen dat iedereen mee kan komen is een onderwerp dat voor iedereen speelt. Als LHBTI+ weet ik hoe belangrijk het is om mét de doelgroep te praten ipv óver, hierdoor ben ik extra gemotiveerd voor onderwerpen als participatie.

3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Het eerste dat ik in de gemeente zou willen aanpakken is dat er een klimaatberaad komt. Het ervoor zorgen dat alle Rotterdammers mee kunnen praten over de maatregelen die nodig zijn om de stad leefbaar te houden; niet alleen voor het nu maar ook voor de toekomst.

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

Er liggen zoveel uitdagingen in de toekomst, daar moeten wij verantwoordelijkheid in nemen. In het bestuur van de stad kunnen we daar echt werk van maken. Ik zie voor mij een college waarin we echt met elkaar de problemen op kunnen los, dus zolang de partijen zich echt inzetten voor een progressieve en diverse stad zie ik samenwerken met partijen zitten.

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

Ik denk dat er nog veel te winnen is in de voorlichting die gegeven wordt in Rotterdam op het vlak van LHBTI+. Er wordt door het COC al veel ingezet op voorlichting, maar de gemeente kan hier ook een rol in spelen door bijvoorbeeld een centraal informatiepunt te faciliteren waar je terecht kan met vragen, of als stad uit te dragen in alle communicatie dat het zijn van LHBTI+ normaal is.

6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

Ik hoop in vier jaar zowel op klimaat als op het betrekken van burgers echt stappen te kunnen zetten in Rotterdam. Rotterdam is van iedereen en ik hoop dat in vier jaar ik dat gevoel kan versterken zodat niemand zich achtergelaten voelt.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.