Utopische apocalyps

‘Stel, schat, als we dan toch na downfall 2.0 gevonden moeten worden, dan het liefst zoals sommige slachtoffers van de uitbarsting van de Vesuvius in het Romeinse Pompeï die in een innige omhelzing werden teruggevonden, versteend in de tijd. Alsof onze liefde acuut bevriest en het moment wordt vastgelegd als oerpolaroid. Zelfs na eeuwen zou men ons nog beschouwen als relikwie van de liefde, terwijl de oorlog die ons nu opslokt dan allang vergeten is’.Je kijkt me peinzend aan. ‘Nee, onze liefde zal dan nooit een oude vergeelde polaroid worden, maar een copy van menselijkheid in een gebeeldhouwde 3D selfie van as en puin.’Zoals Nelson Mandela ooit zei: ‘De goedheid van een mens is een vlam die wel verborgen, maar niet gedoofd kan worden.’

Zoals Hemingway ooit zei: ‘De mens is niet gemaakt voor de nederlaag. Een mens kan worden vernietigd, maar niet verslagen.’Dus, wat ik bedoel: door op die manier te sterven, mijn liefste, zal onze liefde juist in eeuwigheid verzinken. Is dat geen mooie gedachte? Dat we als verzet tegen de hedendaagse haat en oorlog de liefde bedrijven zoals Gellhorn en Hemingway terwijl de bommen van het fascistenleger van Franco om hen heen insloegen en het puin hun lijven bedekte? Dat onze passie heter is dan de luchtdrukgolf die ons vereeuwigen zal?’Je peinzende grimas verandert in een warme glimlach.Ik draai me naar je toe.Je handen omvatten mijn hoofd teder maar stevig. Zinnelijk en zinderend zoekt de zachte huid van jouw lippen de mijne. Onze omhelzing stijgt op van de bank. Jouw warmte verzwelgt de mijne en de klok tikt terug in de tijd, alsof we ieder gestolen moment van weleer herbeleven. Ik duw je van me af om je in de ogen te kunnen kijken. Je pupillen als zwarte gaten van verlangen die mijn begeerte ongeduldig opzuigen. Onze breinen schieten de foto.In de verte klinkt een explosie.

Fel licht…

*

John Thobokholt is schrijver en zelfbenoemd provocateur. Hij publiceerde in Mens en Gevoelens en is columnist voor Gay News, Gaykrant en het Tijdschrift voor Verzorgenden. In het dagelijkse leven is hij persoonlijk begeleider en teamleider verstandelijk beperkten.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.