Acht D66-kandidaten uit Arnhem

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen door het beantwoorden van dezelfde zes vragen. Deze keer: acht D66-kandidaten uit Arnhem. 
Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen

D66 is in Arnhem dé LHBTIQA+-partij. Met maar liefst acht LHBTIQA+-kandidaten in de top-20 van onze lijst kan dat ook niet anders. Het was voor ons dan ook onmogelijk om een kandidaat te kiezen voor ‘Uit de kast, in de raad’. Daarom stellen we ons gezamenlijk voor aan jullie:

 

  1. Mattijs Loor (37)
  2. Suzan Kemperman (33)
  3. Joris Brandts (29)
  4. Ilco Bräuer (38)
  5. Bosz Kempink (32)
  6. Rogier Dikker (39)
  7. Sebastiaan van der Lubbe (24)
  8. Patrick van Iperen (31)

2. In hoeverre speelt ons LHBTI+ zijn een rol in ons politieke werk?

Het LHBTIQA+ zijn speelt zeker een rol in ons politieke werk. Verschillende LHBTIQA+ kandidaten hebben zich zowel binnen de politiek als buiten de politiek ingezet voor de regenbooggemeenschap. Zo hebben Mattijs en Patrick zich in de gemeenteraad hard gemaakt voor een betere positie voor LHBTIQA+ leerlingen op middelbare scholen.

Suzan heeft zich ingezet voor genderneutrale toiletten op het stadhuis, voor een betere registratie van anti-homogeweld door de politie en voor het ondertekenen van de Verklaring van Dordrecht (over goed werkgeverschap voor transgender werknemers). Joris zet zich als secretaris van COC Midden-Gelderland ook buiten het politieke werk in voor LHBTIQA+’ers in Arnhem en omgeving.

3. In de raad: wat is het eerste dat we in onze gemeente willen aanpakken?

De gemeente zet zich in voor netwerken van leerlingen die zorgen voor een veilige schoolomgeving voor iedereen (GSA’s). Wij willen dat in 2022 alle middelbare scholen zo’n netwerk hebben. En dat de gemeente zich er ook voor inzet dat basisscholen en MBO’s in de stad vergelijkbare netwerken hebben. Daarnaast willen we discriminatie van LHBTIQA+’ers keihard tegengaan door de meldingsbereidheid te vergroten. Dit willen we doen door de zichtbaarheid en bereikbaarheid van meldpunten te vergroten.

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) willen we een college vormen?

We gaan er voor om de grootste partij in Arnhem te worden. Als grootste partij kunnen wij het meeste bereiken voor LHBTIQA+’ers in onze stad. Hierbij werken wij het liefste samen met partijen die zich ook blijvend inzetten voor de acceptatie van LHBTIQA+’ers en het tegengaan van discriminatie en geweld. De afgelopen jaren werkten we hiervoor goed samen met verschillende partijen van links tot rechts. Daar gaan we natuurlijk mee door.

 5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in onze gemeente?

De acceptatie van LHBTIQA+ personen in Arnhem kan echt nog worden verbeterd. Wij willen dat iedere LHBTIQA+’er zich veilig voelt op school, bij de sportclub, in de zorginstelling, op straat en op het werk. Zo zetten we ons naast een veilige schoolomgeving ook in voor een veilige sportomgeving. Na een motie van D66 afgelopen december, moet de gemeente samen met alle sportaanbieders in Arnhem discriminatie in de sport actief tegengaan. Ook willen we een ‘Roze Loper’ voor zoveel mogelijk Arnhemse zorginstellingen.

6. Wat hopen we in 4 jaar te kunnen bereiken?

De komende 4 jaar willen we zorgen dat Arnhem voor alle LHBTIQA+’ers veiliger wordt. Hiervoor moeten in ieder geval alle Arnhemse scholen een netwerk (Gender and Sexuality Alliance (GSA) of vergelijkbaar) hebben van leerlingen voor een veilige schoolomgeving. En we willen dat de gemeente samen met de regenboogdoelgroep, maar ook met de politie en maatschappelijke organisaties, zorgt voor een veiliger omgeving bij de sportvereniging, op het werk en zeker ook op straat.

Daarnaast gaan we ons keihard inzetten tegen discriminatie op de arbeidsmarkt en de woningmarkt. Uit recent onderzoek is gebleken dat tweederde van de Arnhemse verhuurmakelaars bereid is om LHBTIQA+’ers te discrimineren. We vragen het college van B&W om nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen deze onacceptabele uitsluiting van de regenboogdoelgroep aan te pakken. De komende vier jaar zal D66 erop toezien dat ook deze Arnhemmers een eerlijke kans krijgen op de woningmarkt.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Acht D66-kandidaten uit Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.