Kleine Vrijdag: ‘De Blackest, Queerest Podcast van de Lage Landen’

Gaykrant is verheugd voortaan de podcast Kleine Vrijdag te mogen delen. ‘Kleine vrijdag’ werd dit jaar genomineerd voor het Roze Lieverdje en is volgens de makers ‘de Blackest, Queerest Podcast van de Lage Landen’. De podcast wordt gehost door Gerinio en Anthony, aka @Blackhermione_ en @Nuevojesus Gerinio: ‘De podcast is jouw wekelijkse lach en roze kijk op verschillende actualiteiten in binnen- en buitenland, social issues and millennial drama.’

Gerinio en Anthony spelen met verve en humor in op dat wat zij in de media missen: het geluid van de black queer community vanuit het perspectief van black en queer creators, het geluid van intersectioneel activisme dat in 2022 nog steeds hard nodig blijkt.

De podcast bestaat uit verschillende segmenten: de eerste zet personen in de regenboogcommunity in de spotlight, de tweede behandelt actualiteiten. Daarnaast snijden ze thema’s aan van luchtig naar taboe. Ze breken de spanning door middel van een spel dat elke aflevering verandert. Als laatste bevelen ze media aan van queer makers die betekenisvol kunnen zijn of die affiniteit hebben met de community. Anthony: ‘Met deze samenstelling aan thema’s willen we een platform creëren voor dialoog, voor mensen van zowel binnen als buiten de community. Ze willen dat hun luisteraars geïnformeerd raken en daardoor gewogen beslissingen kunnen maken. Dat alles met een goede dosis ‘zwarte’ humor.’ Elke vrijdag zal er een nieuw podcast worden gestreamd op acht verschillende platformen, waaronder Spotify en iTunes.     Binnenkort zal Gaykrant Gerinio en Anthony verwelkomen in een uitzending van Gaykrant Instagram Live en zullen ze zichzelf verder aan de volgers van Gaykrant voorstellen.   Veel luisterplezier met Kleine Vrijdag.

Klik hier voor de aflevering van vrijdag 28 februari 2022

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.