Loek At Tatt: tattooshop voor trans, non-binaire en queer personen

Loek Derks is 23 jaar, trans man en zet zich in voor de LHBTI+ community doormiddel van zijn safe place tattoostudio Loek At Tatt in het Brabantse Oss. Daarnaast zit hij in zijn afstudeerjaar van beeldende therapie, waarin hij onderzoek heeft gedaan naar transpersonen en tatoeages.

Loek: ‘Veel personen nemen tatoeages om verschillende redenen, dit kan zijn om bijvoorbeeld iets te verwerken, te versterken of te waarderen. Transpersonen kunnen zich niet thuis voelen in hun lichaam wanneer ze nog niet in transitie zijn, een tatoeage kan helpen om je lijf meer eigen/uniek te maken. Het kan als een vorm van zelfexpressie dienen waardoor dysforie kan verminderen.

Het komt vaak naar voren dat personen van de LHBTI+ community en vooral trans en non-binaire personen zich niet veilig en geaccepteerd voelen binnen de machocultuur die vaak heerst in de tattoo wereld. Terwijl deze personen wel degelijk veel behoefte hebben aan acceptatie en tatoeages.

‘Wat is er nou mooier dan kunst die je permanent met je mee kunt dragen?’

De gehele ervaring van het tattoo-proces is erg belangrijk, omdat je altijd terugdenkt aan dit moment. Aangezien ik zelf trans man ben, weet ik hoe belangrijk het is om je veilig te voelen wanneer je je kwetsbaar opstelt. Daarom focust Loek At Tatt op de gehele tattoo ervaring, doormiddel van een veilige, accepterende en respectvolle sfeer voor iedereen.

In mijn onderzoek kwam naar voren dat meerdere personen hebben geuit dat zij het fijner vinden om getatoeëerd te worden door een queer/trans/non-binaire artiest, zodat zij zich gemakkelijker kunnen identificeren. De klant hoeft zich dan minder zorgen te maken of hun voornaamwoorden gerespecteerd worden, maar ook om het feit dan hun lichaam er minder normatief uitziet dan dat van de gemiddelde Nederlander. Daarnaast durven zij zich te uiten over hun genderidentiteit en voelen zij zich begrepen.

Op deze manier hoopt Loek At Tatt bij te kunnen dragen aan de acceptatie van de LHBTI+ personen, zowel in de huidige tattoowereld als in de Nederlandse samenleving’

Meer informatie via: www.loekattatt.nl

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.