Susanne Kerkdijk | D66 Deventer

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf te profileren. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Susanne Kerkdijk.

Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen

1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?

Mijn naam is Susanne Kerkdijk, 44 jaar en ik ben leerkracht en kinderboekenschrijfster. Voor de Gemeenteraadsverkiezingen Deventer ben ik kandidaat-raadslid voor D66 (nr. 5 op de lijst, eerstgenoemde vrouw). D66 is dè LHBTI-partij van Nederland.

2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Samen met o.a. mijn partner Paul-Jan zetten we PRIDE66 in Oost-Nederland op. Dit is het regenboognetwerk van D66. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik goed luister wat er in de gemeente speelt mede door mijn achtergrond als leerkracht, biseksuele vrouw, moeder van twee kinderen met twee moeders en betrokken inwoner van Deventer. Ik wil daadkrachtig een verschil maken om de leefbaarheid voor iedere inwoner van Deventer te vergroten. Diversiteit en inclusiviteit moeten hoog op de agenda zodat iedere inwoner zich gezien voelt!

3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Bespreekbaarheid/voorlichting over diversiteit in het (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. Veiligheid op straat, contact met Roze in Blauw. En meer zichtbaarheid van regenbooggemeente-aspecten.

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

Afhankelijk van het verkiezingsprogramma op Deventer-gemeentelijk niveau zou ik kiezen voor de partijen die de urgentie van diversiteit en inclusiviteit hoog op de agenda hebben staan.

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

Zichtbaarheid, bespreekbaarheid, veiligheid, voorlichting en onderwijs.

6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

Dat iedereen zichzelf mag én durft te zijn en daar TROTS op is! Deventer weer koploper als regenboog-gemeente!

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.