Arjan Groters | Partij voor de Dieren Apeldoorn

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Arjan Groters.
Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen

1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?

Ik ben Arjan Groters, 38 jaar en in het dagelijks leven begeleider gehandicaptenzorg. Ik zit sinds vier jaar ook in de Apeldoornse gemeenteraad voor de Partij voor de Dieren. Aankomende verkiezingen sta ik weer op de lijst, op plek 2. Ik vind dat er veel meer rekening gehouden met worden met dieren en met onze planeet, daarom ben ik actief geworden voor de Partij voor de Dieren.

2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Ik zet mij in voor, en ben extra alert op LHBTI+-zaken. Discriminatie en racisme zijn ook speerpunten voor onze partij, wij houden ons niet alleen maar bezig met dieren. Mensenrechten en dierenrechten liggen in elkaars verlengde: zoals ieder mens moet kunnen leven naar zijn aard, moet ook ieder dier kunnen leven naar zijn aard.

3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Toen ik vier jaar geleden begon als raadslid heb ik vrijwel meteen vragen gesteld over het bomenbeleid in de gemeente, er werd veel te veel gekapt. Voor deze periode wil ik zorgen dat de fietser niet wordt vergeten: die kwam de afgelopen vier jaar niet eens voor in het akkoord van de coalitie!

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

We zijn altijd bereid om te praten met andere groene progressieve partijen, maar houden ook vast aan onze idealen. Het is geen doel op zich om in een coalitie te komen. Ook vanuit de oppositie kun je veel van je idealen verwezenlijken en andere partijen aanjagen.

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

Er kan meer zichtbaarheid worden gegeven aan LHBTI+’ers, zeker rond dagen als Coming Out Day of de internationale dag tegen transfobie. Meer voorlichting op scholen ook. En wat mij betreft komt Roze Zaterdag een keer naar Apeldoorn!

6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

Een inclusieve, groene, duurzame, fietsvriendelijke gemeente waarin rekening gehouden wordt met de belangen van alle levende wezens, mens en dier.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.