Februari: Pasta met gorgonzola

Het is jammer dat de smaak nog niet digitaal overgebracht kan worden maar dit gerecht smaakt goddelijk. Een goede binnenkomer voor Valentijn! Een romige beleving met een niet te missen zuurtje ernaast.

*

Pasta met gorgonzola en een salade van venkel, appel en sjalot.

Maak de pasta zelf met:
200 g bloem of beter semola
Snufje zout
2 eieren
1 el olijfolie

Mix de ingrediënten en kneed het tot een bal. Pak dit goed in de folie en laat het minimaal een half uur staan (maximaal 2 dagen).

Rol de bal uit tot een dunne lange lap op een bebloemd aanrecht of met een pasta machine. Bebloem de dunne lap en rol het losjes op. Snijd er met een kartelmes reepjes van ongeveer 3 mm van (niet te hard duwen). Rol ze uit en leg ze weg op een droog bebloemd aanrecht totdat het water kookt.

De pasta is binnen 6 minuten gaar. Spoel ze koud af en doe het bij de gorgonzolasaus.

Gorgonzolasaus

100 g gorgonzola piccante
75 ml kooknat van de pasta
Gemalen zwarte peper

Smelt de gorgonzola met het kooknat van de pasta in pan waar de pasta later ook nog bij kan. Voeg er eventueel nog wat kooknat bij als de saus nog te dik is. Draai er wat zwarte peper over. Roer de pasta door de saus.

Salade

Halve venkel knol
1 sjalot in halve ringen
Halve appel
Sap van 1 citroen
2 el olijfolie
Zout en peper

Zet de halve ui-ringen voor ten minste een halfuur in het sap van de citroen met de olijfolie, zout en peper. Maak dunne plakken van de venkel en de appel met een kaasschaaf en leg ze in een schaal. Doe de dressing bij de venkel en de appel. Meng het goed door elkaar.

Smakelijk!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.