Sam Meerhoff | PvdA Heemstede

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Sam Meerhoff.
Redactie: Rick van der Made en Marene Elgershuizen
1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?
Mijn naam is Sam Meerhoff, ik ben 33 en woon in Heemstede samen met mijn vriend Martijn. Ik ben docent op een middelbare school in Hoofddorp. Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen zijn de vakken die ik daar geef, vooral aan havo en vwo.
Op mijn school ben ik mentor havo 4 en coördinator burgerschap. Ik ben nu voor het eerst kandidaat, namens de PvdA in Heemstede. Ik geloof in een brede, linkse partij. Ik werk nu al een paar jaar samen met veel fijne, betrokken partijgenoten. Ik voel me thuis bij de PvdA.
2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?
Mijn achtergrond als homoman is een drijfveer om me in te zetten voor de samenleving. Ik geloof dat wij als leden van de LHBTI+-gemeenschap allemaal ervaren dat het niet vanzelfsprekend is om je verbonden te voelen, om als volwaardig gezien te worden. Dat gevoel gun ik iedereen en dat past bij mijn linkse, progressieve geluid.
3.  Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?
Bij ons in de gemeente is de stress onder jongeren erg hoog. Ik zou de wethouder willen vragen of het college van B&W hiervoor redenen kan noemen: waarom is juist in onze gemeente die stress zo hoog, onder welke groepen jongeren is deze stress vooral hoog en wat kunnen we hier samen aan doen? Ik vermoed dat prestatiedruk hier een grote rol speelt. Laten we dan samen ons best doen om daar wat aan te veranderen.
4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?
Als je iets wil veranderen, dan kan je het meest bereiken vanuit de coalitie. Ik kies dus voor besturen. We besturen nu ook samen met de lokale partij het Heemsteeds Burger Belang en GroenLinks. Dankzij een voorstel van de PvdA-fractie is Heemstede nu een regenbooggemeente. De hele coalitie staat hierachter. Dat zijn toch successen die we hebben behaald.
5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?
Dankzij dit voorstel van de PvdA is Heemstede nu een regenbooggemeente. Dit betekent dat de gemeente regelmatig overlegt met zorginstellingen en verenigingen over LHBTI+-emancipatie. Ik begreep dat het onderwijs en jongeren hierbij nog niet worden betrokken. Die zou ik heel graag willen veranderen.
6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?
Het eerlijke antwoord is dat ik hoop dat ik met mijn bescheiden bijdrage een beetje vertrouwen in de politiek terug kan brengen. Dat is natuurlijk geen makkelijk te meten doelstelling, maar wel een ultiem doel. Dat betekent dat ik duidelijk wil communiceren over de dilemma’s waar je in de gemeenteraad voor staat, dat ik over de inhoud wil spreken en niet op de persoon/partij, dat ik niet alleen maar mijn zegje kom doen, maar ook echt ga luisteren. Daar kan je me wel op afrekenen.
*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.