Niels Scholten | Volt Arnhem

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Niels Scholten. 
Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen


1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?

Ik ben Niels Scholten, 44 jaar. Ik heb een managementfunctie bij Koninklijke BAM Groep (het bouwbedrijf). Ik ben lijsttrekker voor Volt in Arnhem. Volt wordt gezien als de Europa-partij. Maar Volt is veel meer. Ik ben ook van de optimistische, progressieve en pragmatische aanpak. Kiezen voor de beste oplossing in plaats van kijken of het wel past binnen linkse, midden of rechtse zuilen van de partijen. Volt wil vooruit en samenwerken, dat wil
ik ook.

2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Het is natuurlijk onderdeel van wie ik ben, maar het speelt niet een grote rol. Behalve dat ik mij wel erg bewust ben van wat is het is om in vrijheid te kunnen leven en écht te kunnen zijn wie je bent. Dat is wel iets waarvan ik vind dat veel mensen dat soms teveel als iets vanzelfsprekends zien, terwijl het toch – helaas – nog steeds best uniek is in de wereld.

3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Aanpakken is niet het juiste woord, dat klinkt alsof iets helemaal verkeerd is. Het is meer het verder versterken van inclusiviteit in de breedste zin. Dus niet enkel LHBTI+, maar ook mensen met een beperking, migratie achtergrond, etc. Ultiem doel moet zijn dat het niet uitmaakt wat of wie je bent, maar dat je net zoveel kansen hebt als ieder ander.

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

Besturen is niet een doel op zich, maar is ook niet iets waar wij voor weg zullen lopen. Want anders moet je niet meedoen. Volt is natuurlijk sociaal en progressief. We willen vooruit. Dus elke andere partij die ook vooruit wil op een positieve manier, staan we open voor.

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

Veiligheid! Maar dat geldt niet alleen voor Arnhem, maar voor heel Nederland natuurlijk. Het is onacceptabel als je op straat nageroepen of uitgescholden wordt, of zelfs fysiek geweld ervaart, om wie je bent, met wie je bent of hoe je eruit ziet. Onacceptabel en hier moeten we tegen blijven strijden.

6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

Ik hoop dat ons positieve opbouwende geluid heeft opgeleverd dat mensen weer iets meer vertrouwen hebben gekregen in de politiek. Dat mensen zien dat verandering ook op een positieve wijze tot stand gebracht kan worden.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.