Nick Hendriks | CDA Zaanstad

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf voor te stellen. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Nick Hendriks.

Redactie: Rick van der Made en Marene Elgershuizen

1. Wie ben je? Voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij?

Ik ben Nick Hendriks, 29 jaar en oud-student Bestuurskunde. Ik neem namens het CDA Zaanstad deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben sinds vier jaar actief voor CDA Zaanstad, waarvan twee jaar als commissielid. In mijn portefeuille zitten onder andere LHBTI+beleid en openbare orde, waardoor ik mij goed voor de gemeenschap kan inzetten.

Het lokale CDA is voor mij de perfecte partij omdat wij gericht zijn op de mens. Als lokale CDA zetten wij ons in voor de LHBTI+ gemeenschap. Ieder persoon moet gelijk behandeld worden. Daarom zetten wij in op aanpak van geweld tegen deze gemeenschap, maar ook op goede registratie bij lokale overheid en politie van geweld en discriminatie. Ik krijg als politicus alle vrijheid om op te komen voor de vrijheden en de veiligheid van mijn gemeenschap.

2.  In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Als homo en politicus speelt dit een belangrijke rol. Ik vind het belangrijk dat je in je politieke werk je persoonlijke zaken meeneemt. Zo ben ik op straat ooit lastig gevallen en uitgescholden. Dit wil ik voorkomen door lokaal een goed LHBTI+beleid te hebben.

3.  Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Ik zou graag zien dat Roze Zaterdag naar Zaanstad komt. Daarnaast een LHBTI+beleid dat geweld en discriminatie zoveel mogelijk tegengaat. Iets heel concreet: als ‘vieze homo’ in de openbare ruimte staat en dat wordt gemeld, dan moet dat binnen 24 uur weggehaald worden.

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

Besturen is veranderen. Ik kijk niet naar partijen voor samenwerking, ik kijk naar hun idealen, hun normen en waarden. Met progressieve partijen zoals VVD, PvdA, Partij voor de Dieren krijg je veel voor elkaar, maar ook een lokale partij als Partij voor de Ouderen heeft in haar oude verkiezingsprogramma goede ideeën om de gemeenschap goed vooruit te helpen. Heel de raad van Zaanstad is voor een goed LHBTI+beleid, dat is mijn overtuiging, en daarom zou ik met rechts, midden tot links samenwerken.

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

Ons beleid moet een update krijgen. Onze partners als woningbouwcorporaties moeten meldingen over LHBTI+discriminatie beter aanpakken. Een onderzoek hoe het staat met de LHBTI+verdraagzaamheid zoals Amsterdam onlangs heeft gedaan moet ook in Zaanstad gedaan worden. Dat onderzoek biedt goede inzichten wat er beter moet aan ons beleid. Realiseren dat er een meldpunt voor de LHBTI+gemeenschap komt bij de lokale overheid, zoals in Utrecht, om discriminatie, overlast of andere zaken te melden. Dit alles heeft tot doel: beter inzicht, betere aanpak en een centrale rol daarin voor de overheid.

6. Wat hoop je in 4 jaar te kunnen bereiken?

Alles wat in vragen één tot en met vijf beantwoord is en omschreven staat.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.