Deel 2: Een stuk dichterbij

Stel je eens voor: je wordt tweeënveertig en je zegt je huis op. Je laat alles achter om meer dan tienduizend kilometer te reizen. En dit alles omdat je een heel leuke jongen hebt ontmoet. Alex Timmer deed het.  In deze serie lees je hoe dat verloopt.

*

Deel 2: Een stuk dichterbij

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Die uitdrukking ken je vast. Als je besluit om voor maximaal acht maanden naar het buitenland te gaan is dit zéker waar.

De flat gaat weg.

Of nou ja, de flat zelf niet… Maar ik. Het is geen beslissing die over één nacht ijs ging. De afgelopen twintig jaar dat ik hier woonde heb ik me altijd thuis gevoeld. Maar ergens denk ik ook al jaren: ik wil iets anders, alleen wat dan.

Tijd om de knoop door te hakken. Per 13 december a.s. is deze flat opgezegd.

Is dat nu wel verstandig?

Sommigen van jullie zullen het denken. Je hebt immers nogal wat onzekerheden. Als je daar niet mee om kunt gaan, moet je een beslissing als deze zéker niet maken. Ik kan 100.000 redenen bedenken om het niet te doen, maar minstens een miljoen om het wél te doen.

En of het verstandig is of niet.. Dat zal de toekomst leren. Maar één ding is zeker: voor mijn gevoel is dit het meest logische besluit ooit.

Een hoop geregel.

Als je besloten hebt om je flat op te zeggen, betekent dit dat je op (korte) termijn geen adres meer hebt. En onze overheid vindt het toch best prettig om je te kunnen bereiken. Uiteraard snap ik dit goed, want je wil toch weten hoe het met je onderdanen gesteld is.

En dan heb ik het alleen nog maar over jezelf als privépersoon. Als je een bedrijf hebt, krijg je er een gratis uitdaging bij. ?

Tenminste dat hoop ik. Ik heb gebeld met de Gemeente, de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en zo nog wat mensen. En sommige websites en bronnen spreken elkaar tegen. En, en, en… Nou ja, dát dus.

Laten we zo zeggen. Ze zijn niet helemaal ingericht op iemand die een tijdje geen adres heeft. Tenzij je niet vrijwillig dak- en thuisloos bent.. dan wel..

Maar ja, ik doe dit mezelf geheel vrijwillig aan. Naar eer en geweten heb ik de instructies zo letterlijk mogelijk opgevolgd. In theorie heb ik het perfect geregeld.

Op dit moment is het zo dat je maximaal acht maanden het land uit mag. Uiteraard pakt niemand mijn Nederlands burgerschap af, maar ben je langer weg? Dan word je bij allerlei instanties uitgeschreven.

Dingen zoals: verzekeringen, premies, belastingen en je bedrijf. Alles wordt lastig. En dat is absoluut niet de bedoeling. ?

Dit betekent dat mijn 1e avontuur maximaal acht maanden zal zijn.

Hoe en wat daarna?

Wat ik zeker weet is dat ik per 13 december hier de deur achter me dicht trek. Daarna ben ik nog enkele weekjes bij vrienden in de buurt van Rotterdam. En dan vertrek ik…

Verder is het voor mij net zo’n grote verrassing als voor jou.

 

Over twee weken deel 3!

*

Alex Timmer (Zaltbommel, 1979) is creatief en multi-gepassioneerd ondernemer. Geïnspireerd door internationale liefde gaat hij op avontuur. (En dat gaat niet altijd van een leien dakje)

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.