Lieve Bettine #13

Lieve Bettine, 

Ik had het me nog zo voorgenomen: ik stop met drinken, ik val af, ik doe wat aardiger tegen mijn zus, en ik zal wat minder snel oordelen over anderen. 

Het nieuwe jaar is amper een maand voorbij of ik heb alweer ik weet niet hoeveel lege flessen huiswijn naar de glasbak gezeuld, mijn bonuskaart al drie keer misbruikt voor de diepvriesbitterballen van de AH, mijn eerste whatsappaanvaring met mijn zus gehad, en stond ik een lange neus te maken tegen de tv toen ik het nieuwe kabinet naast de koning op het bordes zag staan. 

Lieve Bettine: hoe word ik een beter mens komend jaar? 

Liefs, 

Ank 

————

Ank, 

Verdomme, wat ben je toch een trut! 

De hele decembermaand heb je kunnen zuipen als een ketellapper en nou loop je te kermen als een klein kind.

Terwijl ik een glaasje sambuca bij mijn koffie drink, me te goed doe aan een roomtruffel geef ik je nog een kans want januari is nog niet voorbij. 

Lieverd, denk toch aan jezelf en breng met als ik wat meer gratie in je leven. Kijk eens in de spiegel. Word je daar blij van of niet? Zo niet? Dan is er werk aan de winkel. 

De kappers en schoonheidssalons zijn weer open, dus ga voor een nieuwe look en mieter die ouwe trui in de daarvoor bedoelde container. Ga daarna met je masker op de stad in en koop in de uitverkoop wat nieuws. 

Gooi het appcontact met je zus uit de mobiel en ga naar haar toe of nodig haar bij je thuis uit. Die korte (onbedoelde) tekstjes brengen meer schade aan dan goeds.

Wat betreft het zichzelf samengestelde (ietwat christelijke) kabinet zou ik zeggen: kijk de aap even uit de mouw. Nieuwe gezichten, ministers op een andere post, een nieuwe cultuur. Bekijk het ook eens van de positieve kant: vier openlijke LHBTI+bestuurders in het kabinet. En wie weet hoeveel van de overige bestuurders de katjes in het donker knijpen, lieve Ank. Ik durf er mijn elegante en goed gemanicuurde hand er niet voor in het vuur te steken. 

Mijn bonuskaart gebruik ik ook, maar koop immer boodschappen die niet in de bonus zitten, zoals die mosselen en dat doosje oesters van de week. 

Het was wel weer gezellig, zo met vier personen aan tafel te kunnen zitten. Toch bleef ik met veel eten zitten want twee van de vier gasten hebben een mosselallergie en konden zich enkel tegoed doen aan de whiskeysaus en gebakken aardappeltjes. Ik had ook nog een zak van die ovenbitterballen in de vriezer liggen, maar heb deze wijselijk niet geserveerd. 

Ze dronken mijn voorraad Chateau Larcis Ducrasse op en lieten dit arme mens met de afwas zitten. 

Ketellappers zijn het!

Lieve Ank, kijk elke ochtend in de spiegel, lach naar jezelf en zeg: ‘Ik ben een goed mens.’ 

Je zult zien: na verloop van tijd heb je geen goede voornemens meer nodig. 

Dan ben jezelf één groot goed voornemen geworden. 

Lieve groet, 

Bettine

*

Lieve Bettine: in deze rubriek beantwoordt vrolijke, exotische en toch nette Bettine Wouterse (Breda, 24 juni, 19??) vragen over liefde, levensstijl, gender, prangende kwesties, etiquette en dilemma’s waar u dagelijks mee rondloopt of waar u wakker van ligt. 

Heeft u een vraag voor Bettine? Stuur deze naar: lievebettine@gaykrant.nl

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.