Claire Zhou in Gloei, de podcast

Claire Zhou (zij/haar) is junior creative producer bij NL Film en zelfstandig filmmaakster. Ze maakte internationale furore met haar afstudeerfilm Stille dorst, over een Marokkaans-Nederlandse man die nadat zijn huwelijk mislukt is gevoelens krijgt voor een jongen.

Haar volgende project is Het optreden over een moeder die probeert haar transdochter voor de Chinees-Nederlandse gemeenschap te verbergen. En dat is een autobiografisch gegeven, die de aanleiding werd voor een intiem, kwetsbaar en toch ook optimistisch gesprek. Floor de Goede maakte een getekend portret van Claire en het gedicht bij deze aflevering werd gemaakt door Ceren Uzuner.

 

Afgelopen Paarse Vrijdag presenteerden schrijver Edward van de Vendel en Zeno Kapitein de eerste aflevering van de nieuwe podcast Gloei. Een serie van tien persoonlijke gesprekken met inspirerende gasten over dat wat er gloeit in hun leven. Van iedere gast maakt Floor de Goede een portret en in elke aflevering is er ruimte voor een inspirerend gedicht van een jonge dichter (m/v/x/). Het gedicht bij deze aflevering werd gemaakt door Lars Koning.

Na het uitbrengen van het succesvolle jongeren-interviewboek Gloei (Querido, 2020, Regenboogboek van het jaar, Zilveren Griffel en Penseel), wilden de makers meer gesprekken houden met bijzondere mensen uit het hele LHBTI+spectrum, dit keer als podcast en met gasten van diverse leeftijdsgroepen. Singel Uitgeverijen maakte deze podcast financieel mogelijk. Eerder waren Jens Geerts, Astrid Nijgh, Tim Sastrowiardjo en Xillan Macrooy al te gast.

Klik hier voor de podcast ‘Gloei’. De aflevering met Claire staat vanaf gisteren online.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.