Michiel Hooykaas in Gloei, de podcast

Michiel Hooykaas (hij/hem) is bioloog, gaf les in biodiversiteit en doet promotieonderzoek naar onze diersoortenkennis. Daarnaast zijn hij en zijn man papa’s van twee zoontjes.

Een gesprek over welke dieren je in Artis laat zien tijdens een eerste date, over vaderschap en nog veel meer. Plus: een voorstel aan RuPaul én een verrassing op het eind. Floor de Goede maakte een getekend portret, het gedicht bij deze aflevering werd gemaakt door Thom Wijenberg.

Afgelopen Paarse Vrijdag presenteerden schrijver Edward van de Vendel en producent Zeno Kapitein de eerste aflevering van de nieuwe podcast Gloei. Een serie van tien persoonlijke gesprekken met inspirerende gasten over dat wat er gloeit in hun leven.

Na het uitbrengen van het succesvolle jongeren-interviewboek Gloei (Querido, 2020, Regenboogboek van het jaar, Zilveren Griffel en Penseel), wilden de makers meer gesprekken houden met bijzondere mensen uit het hele LHBTI+spectrum, dit keer als podcast en met gasten van diverse leeftijdsgroepen. Singel Uitgeverijen maakte deze podcast financieel mogelijk. Eerder waren bijvoorbeeld Jens Geerts, Astrid Nijgh, Tim Sastrowiardjo en Xillan Macrooy al te gast.

Klik hier voor de podcast ‘Gloei’. De aflevering met Michiel Hooykaas staat vanaf vandaag online.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.