Kandidaten voor Roze Zaterdag 2024 kunnen zich melden

Vanaf vandaag (15/01/2022) kunnen kandidaten zich aanmelden voor de organisatie van Roze Zaterdag 2024. Om kans te maken op de organisatie van de oudste Pride van Nederland moeten kandidaten een overtuigend bidbook indienen. Op basis van het bidbook en een bezoek aan de kandidaat-steden bepaalt Stichting Roze Zaterdagen Nederland aan wie de organisatie wordt toegekend.Roze Zaterdag 2022 zal op 18 juni a.s. plaatsvinden in Rotterdam. De editie van 2023 is al toegekend aan Goes, maar de strijd om de organisatie van Roze Zaterdag 2024 begint nu. Stichting Roze Zaterdagen Nederland kent jaarlijks, twee jaar vooruit, de organisatie van het bekende lhbti-evenement toe aan een stad in Nederland.Bidbook en bezoek aan kandidaat-steden

Tot en met 15 april 2022 kunnen steden zich aanmelden voor de organisatie van Roze Zaterdag 2024. In de selectieprocedure worden de kandidaten beoordeeld op basis van de bidbooks en een bezoek aan de kandidaat-steden. Uiteindelijk wordt tijdens Roze Zaterdag 2022 in Rotterdam, op 18 juni, bekendgemaakt wie Roze Zaterdag 2024 mag organiseren.‘We hopen wederom een aantal sterke bidbooks te mogen ontvangen van enthousiaste organisatoren, zodat er echt iets te kiezen valt. We hebben in Leeuwarden weer kunnen zien dat Roze Zaterdag een geweldige kans is voor steden om zich te laten zien als lhbti-vriendelijke stad. Het kan een duurzame en positieve impuls geven aan de bewustwording en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit, want dat is nog steeds heel hard nodig,’ aldus Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland.Alle informatie over de kandidaatstelling en de selectieprocedure is te vinden op www.rozezaterdagen.nl. Roze Zaterdag

Het evenement Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren 70 en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele en genderdiversiteit. Stichting Roze Zaterdagen Nederland bewaakt en beschermt de formule van Roze Zaterdag. De stichting ondersteunt en adviseert de steden bij de organisatie van het landelijke Roze Zaterdag evenement.

Klik hier voor de website van Roze Zaterdagen Nederland

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Kandidaten voor Roze Zaterdag 2024 kunnen zich melden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.