Caro Ilias de Feijter in Gloei, de podcast

Caro Ilias de Feijter (hen/hun/die/diens) is theatermaker, kunstenaar en educator, onder andere bekend van de YouTubeserie ‘Zonder Borsten’ waarin hen een vrolijk, persoonlijk onderzoek doet naar het openlijk non-binair zijn. Een gesprek over een dik prinsesje, over een vieze man spelen, over de eigenzinnigheid van een lichaam en nog veel meer.

Afgelopen Paarse Vrijdag presenteerden schrijver Edward van de Vendel en Zeno Kapitein de eerste aflevering van de nieuwe podcast Gloei. Een serie van tien persoonlijke gesprekken met inspirerende gasten over dat wat er gloeit in hun leven. Van iedere gast maakt Floor de Goede een portret en in elke aflevering is er ruimte voor een inspirerend gedicht van een jonge dichter (m/v/x/). Het gedicht bij deze aflevering werd gemaakt door Lars Koning.

Na het uitbrengen van het succesvolle jongeren-interviewboek Gloei (Querido, 2020, Regenboogboek van het jaar, Zilveren Griffel en Penseel), wilden de makers meer gesprekken houden met bijzondere mensen uit het hele LHBTI+spectrum, dit keer als podcast en met gasten van diverse leeftijdsgroepen. Singel Uitgeverijen maakte deze podcast financieel mogelijk. Eerder waren Jens Geerts, Astrid Nijgh, Tim Sastrowiardjo en Xillan Macrooy al te gast.

Klik hier voor de podcast ‘Gloei’. De aflevering met Caro Ilias staat vanaf vandaag online.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.