Voorjaar

December achter de rug, de dagen lengen weer en langzamerhand keert het gevoel terug dat na de winter altijd weer het voorjaar naakt.

Vorig jaar lag er in februari ijs op de grachten in Amsterdam en werd er volop geschaatst, een week later lag ik met de billen bloot in het Twiske, een natuurgebied tussen Amsterdam en Purmerend. Daar was het toen achttien graden; de grond was nog bijna bevroren, maar die eerste zon op mijn huid bracht het vertrouwen in een mooie, blote, warme toekomst terug.

Ook nu is alles in lockdown en mijn werk in de kroeg voorlopig gestopt, net als vorig jaar. Ook nu zwem ik, zo vaak mogelijk, in een buitenzwembad en dat troost me, en geeft me een boost, nog los van de booster.

Als ik over een maand weer een keer met een aantal anderen flirtend, naakt door de natuur kan lopen en speels een klap op een paar billen kan uitdelen, is in mijn hart het voorjaar losgebarsten, lang voor de vogels een ei leggen, een virus aan banden is gelegd, en de kou voorgoed is verjaagd.

*

Eduard Hoekstra (1956) is barkeeper/entertainer, psycholoog, journalist en schrijver. Hij woont in Amsterdam en heeft twee kinderen.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.