Oproep deelname aan onderzoek naar LHBTI+ en seksueel geweld

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en in samenwerking met stichting OndersteBoven doet onderzoeksbureau Significant Public onderzoek  naar LHBTI+ in relatie tot seksueel geweld en geweld achter de voordeur. 

Significant is op zoek naar bi+ (of queer mensen met bi-gevoelens), trans- en intersekse mensen die hier vertrouwelijk met hen over willen praten.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat biseksuele vrouwen relatief vaker slachtoffer worden van vormen van seksueel geweld en/of geweld achter de voordeur. Omdat er nog weinig bekend is over het verband tussen seksuele gerichtheid en deze vormen van geweld geweld heeft de Tweede Kamer om nader onderzoek gevraagd. Dit onderzoek moet inzicht opleveren in factoren, risicogroepen, daderkenmerken en verhalen van LHBTI+ slachtoffers van geweld achter de voordeur. Daarnaast heeft het onderzoek tot doel te verkennen in welke mate preventie, seksuele vorming en hulpverlening bi+-inclusief is, en waar verbetering op dit vlak nodig is.

Voor deelname of voor meer informatie: suzanne.kluft@significant.nl of bram.jenster@significant.nl.

*

Stichting OndersteBoven werkt van binnenuit aan zichtbaarheid en versterking van vrouwen met een andere seksualiteit en/of (gender-)identiteit. Klik hier voor de website van de stichting.

Significant Public is een advies- en onderzoeksbureau voor de zorg, het sociaal domein en bij justitie en veiligheid. Klik hier voor de website.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.