Geef je nu op voor: ‘Uit de kast, in de raad’

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dit betekent dat we binnenkort weer een verkiezingscampagne mogen verwachten. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf te profileren.

Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen.

Alle partijen worden van harte uitgenodigd aan de rubriek Uit de kast, in de raad mee te doen: links, midden of rechts, lokaal of nationaal, uit Groningen, Amsterdam, Assen, Culemborg, Heerlen of Terneuzen.

Ben je of ken je een kandidaat-gemeenteraadslid uit de regenbooggemeenschap? Doe dan mee, of nodig diegene uit mee te doen met onze rubriek en stuur een bericht naar redactie@gaykrant.nl

LET OP: De aanmeldtermijn voor deze rubriek is per 15 januari 2022 gesloten!

 

 

Sinds 1 januari 2022 zijn er 345 gemeenten in Nederland, maar dertig jaar geleden bestond Nederland nog uit 774 gemeenten. De omvang van een gemeenteraad hangt samen met het aantal inwoners van de gemeente.

De grootste gemeenteraden van Nederland hebben 45 leden, dat zijn gemeenten met meer dan 200.000 inwoners. De kleinste gemeenteraden hebben 9 leden, dat zijn gemeenten met minder dan 3000 inwoners.

Het aantal raadsleden – en dus zetels – is altijd oneven. Op dit moment zijn er in totaal 8590 raadsleden in Nederland actief.

Klik hier voor de website van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden als je meer over (het functioneren van) de gemeenteraad te weten wilt komen.

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “Geef je nu op voor: ‘Uit de kast, in de raad’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.