Helena Hoogenkamp in Gloei, de podcast

Helena Hoogenkamp (alle voornaamwoorden) is schrijver, performer, dichter, en heeft een bijzonder jaar achter de rug: haar debuutroman verscheen, ze onderging een ingrijpende operatie en kwam uit voor haar non-binairiteit. Een gesprek over tijgerpakjes en zwaarden, over jezelf zien en gezien worden en… bestaan we eigenlijk wel?

Afgelopen Paarse Vrijdag presenteerden schrijver Edward van de Vendel en Zeno Kapitein de eerste aflevering van de nieuwe podcast Gloei. Een serie van tien persoonlijke gesprekken met inspirerende gasten over dat wat er gloeit in hun leven. Van iedere gast maakt Floor de Goede een portret en in elke aflevering is er ruimte voor een inspirerend gedicht van een jonge dichter (m/v/x/). Het gedicht bij de aflevering met Helena werd gemaakt door Iduna Paalman.

Na het uitbrengen van het succesvolle jongeren-interviewboek Gloei (Querido, 2020, Regenboogboek van het jaar, Zilveren Griffel en Penseel), wilden de makers meer gesprekken houden met bijzondere mensen uit het hele LHBTI+spectrum, dit keer als podcast en met gasten van diverse leeftijdsgroepen. Singel Uitgeverijen maakte deze podcast financieel mogelijk. Eerder waren Jens Geerts, Astrid Nijgh, Tim Sastrowiardjo en Xillan Macrooy al te gast.

Klik hier voor de podcast ‘Gloei’. De aflevering met Helena staat vanaf vandaag online.

*

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.