Tim Sastrowiardjo in GLOEI, de podcast

Tim Sastrowiardjo (hij/hem) is wushu-sporter. Hij haalde brons op de Jeugd-Olympische Spelen, maar de twijfels sloegen toe: kunnen homoseksualiteit en topsport echt samengaan? In aflevering 4 van Gloei, de podcast hoor je een gesprek over Kung Fu Panda, over je verbergen achter glimlachjes, over een geweldige mentor op de middelbare school, over eenzaamheid en hoe je je daar zelf uit kunt redden.

Afgelopen Paarse Vrijdag presenteerden schrijver Edward van de Vendel en Zeno Kapitein de eerste aflevering van de nieuwe podcast Gloei. Een serie van tien persoonlijke gesprekken met inspirerende gasten over dat wat er gloeit in hun leven. Van iedere gast maakt Floor de Goede een portret en in elke aflevering is er ruimte voor een inspirerend gedicht van een jonge dichter (m/v/x/). Het gedicht bij de aflevering met Tim werd gemaakt door Kaya Erdinç.

Na het uitbrengen van het succesvolle jongeren-interviewboek Gloei (Querido, 2020, Regenboogboek van het jaar, Zilveren Griffel en Penseel), wilden de makers meer gesprekken houden met bijzondere mensen uit het hele LHBTI+spectrum, dit keer als podcast en met gasten van diverse leeftijdsgroepen. Singel Uitgeverijen maakte deze podcast financieel mogelijk. Eerder waren Jens Geerts, Astrid Nijgh, en Xillan Macrooy al te gast. De gasten van aflevering 5 tot en met 10 worden later aangekondigd.

Klik hier voor de podcast ‘Gloei’. De aflevering met Tim staat vanaf vandaag online.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.