‘Dirty Thing’ – de nieuwste single van Jafeth Jacobs

Zanger en tekstschrijver Jafeth Jacobs werd grootgebracht in een conservatief-christelijk gezin waar hij leerde om de wereld zwartwit te benaderen. Toen hij ouder werd, begon hij zichzelf af te vragen of de wereld echt zo eenvoudig in elkaar stak en kwam hij erachter dat er een groot, grijs gebied is. Hij moest tijdens zijn coming-out voor zijn vrijheid vechten en vond deze door middel van zijn muziek.

De inmiddels 33-jarige Jafeth Jacobs timmert al langere tijd aan de weg als muzikant en was op jonge leeftijd al veel met muziek bezig. ‘Mijn vader is ook muzikaal, het zit een beetje in de familie,’ zei hij in een interview voor Jong In Arnhem toen hij enkele jaren geleden opging voor The Voice of Holland.

‘Mijn broer en ik maken allebei van jongs af aan al muziek. Op m’n veertiende ben in begonnen met het schrijven van eigen nummers. Toen kreeg ik trouwens ook mijn eerste gitaar.’

In november kwam zijn nieuwste single Dirty Thing uit.

‘Dit lied heeft meerdere emotionele lagen voor mij,’ zegt Jafeth. ‘Toen ik het schreef was ik aan de ene kant bezig met een liegende liefde, maar aan de andere kant gaat het ook over andere zaken uit het verleden, zoals mijn eerste verbroken liefde. Voor veel queers geldt dat de eerste heartbreak in de thuissituatie of met vrienden gebeurt als zij niet in staat zijn om van ons te houden zoals wij zijn.

Ik denk dat wij onszelf daarom als gemeenschap in heartbreak songs kunnen herkennen. Ik doe dat althans wel. Dit lied heeft me geholpen stoom af te blazen. Al die ervaringen hebben me gemaakt tot wie ik nu ben. Dat waren lessen die ik moest leren om te kunnen groeien.’

Klik hier voor de video van Dirty Thing

Klik hier voor Dirty Thing op Spotify

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.