Nieuwe training voor veilige opvang van regenboogjongeren

Afgelopen donderdag presenteerde het instituut voor sociale vraagstukken Movisie de nieuwe online training ‘Veilige opvang Regenboogjongeren’ waar de afgelopen maanden door diverse betrokkenen hard aan gewerkt is.

Tekst: persbericht

De focus van de training ligt op het vergroten van bewustwording, sensitiviteit en signalering ten aanzien van dak- en thuisloze LHBTI-jongeren t/m 27 jaar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat LHBTI-jongeren zich vaker onveilig voelen in de opvang dan anderen. Dit gevoel van onveiligheid maakt dat jongeren in een complexe situatie nog meer moeite hebben om een uitweg te vinden in hun situatie.

In de nieuwe online training gaat Movisie in op welke kennis, houding en vaardigheden professionals nodig hebben om hiermee om te gaan. Denk hierbij ook aan open staan voor inclusie in je organisatie, kennis van de sociale kaart en het bespreekbaar maken met de jongeren zelf.

Movisie hoopt dat vanaf nu een heleboel mensen die werkzaam zijn in de maatschappelijke opvang deze online training gaan volgen, zodat ze regenboogjongeren beter kunnen ondersteunen. De training is gratis en duurt ongeveer 60 minuten.

Klik hier voor de online training

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelt Movisie kennis over wat echt goed werkt en past die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.