Politieke regenboognetwerken vragen om meerouderschapswet

Op dinsdag 2 november hebben de regenboognetwerken van PvdA, D66, VVD, CDA, GL en SP een videodocument aan de commissie Justitie en Veiligheid van de Tweede Kamer overhandigd om aan te dringen op invoering een Meerouderschapswet. Meerouderschap is meer liefde, want Love makes a Family, aldus de regenboognetwerken. 

Tekst: Persbericht Regenboognetwerken
Foto: Husky/Wikimedia Commons

De Staatscommissie Herijking ouderschap heeft op 7 december 2016 haar verslag uitgebracht met daarin het advies om ouderschap naar maximaal vier ouders uit te breiden. De wet Meerouderschap was ook een van de punten uit het regenboogakkoord van het COC in 2017. Helaas is dit punt door de vorige coalitie niet gerealiseerd, ondanks dat er door een aantal coalitiepartijen wel voor was getekend.

 

Dit jaar heeft het COC opnieuw een regenboogakkoord gesloten met daaronder onder andere de handtekeningen van CDA, D66 en VVD, de drie partijen die nu formeren over een nieuwe regering. Samen met de andere ondertekenaars PvdA, GroenLinks, SP, Volt, BIJ1 en PvdD vormen zij een zeer ruime meerderheid in de Tweede Kamer.

In Nederland hebben we tegenwoordig samengestelde gezinnen, regenbooggezinnen en ook deze ouders en kinderen hebben rechten nodig. Als regenboognetwerken doen we daarom nogmaals het verzoek: Maak werk van de Meerouderschapswet en neem het advies van de Staatscommissie over. In het videodocument zijn een aantal persoonlijke oproepen van leden van onze regenboognetwerken te zien, die hier in de praktijk ervaring mee hebben. Aanbieden van het document heeft plaatsgevonden op dinsdag 2 november om 13:40 uur in het gebouw van de Tweede Kamer.

Namens de regenboognetwerken,

CDA Pride

Pride66
RozeLinks
VVD LHBT netwerk
SP
PvdA Roze Netwerk

Felix Stam

Eric Klaver
Pieter Nijhof
Rosalie Azzi
Bastiaan Meijer
Leon Hombergen

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.