Fototentoonstelling ‘Trans in Amsterdam’ in Amsterdam museum

Van dragshowbar Lellebel tot Trans United Nederland voor biculturele trans personen: de fotoserie Trans in Amsterdam portretteert twaalf verschillende Amsterdamse transgender organisaties. Van donderdag 18 t/m zaterdag 20 november (10 – 17 uur) zijn de foto’s te zien in het auditorium van het Amsterdam Museum. 

De fotoserie portretteert mensen die bij verschillende Amsterdamse trans organisaties zijn betrokken. Als bezoeker, als volger op Instagram of als vrijwilliger. De kijker krijgt zo een inkijkje in de trans gemeenschap in al haar diversiteit. Ze geven het publiek een indruk van de betekenis die zo’n organisatie voor een individu kan hebben.

Zo vertelt Sem dat hij door het zien van YouTube-filmpjes van The Transketeers ineens een toekomst voor zich zag die wél kansrijk kon zijn. En vertelt Vivonne over café Lellebel: ‘Als transgender mensen zijn we een minderheid. We moeten altijd ons best doen om ons aan te passen aan een norm waaraan we niet kunnen voldoen. In de Lellebel bepalen wíj de norm.’

Trans in Amsterdam is een initiatief van Transgender Netwerk Nederland, de landelijke politieke belangenbehartiger van trans personen in Nederland. De makers zijn fotografe Jasmine de Vries en producent Gabriël Bos. De serie werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Online New Narratives Talk: Trans in Amsterdam

17 november, 20.30 uur

Op woensdagavond 17 november kan het publiek online kijken naar de New Narratives Talk Trans in Amsterdam die hoort bij de hierboven genoemde tijdelijke fototentoonstelling.

Gasten vertellen over de kracht van zelforganisatie: hoe zorg je voor de erkenning en herkenning die zo hard nodig is, en wat hopen zij voor de toekomst van trans mensen in Amsterdam?

Te gast zijn:

– Fotograaf Jasmine de Vries

– Adviseur lhbtqi+ bij de gemeente Amsterdam Carlo van der Linden

– Isjed Hussain, directeur van de Prisma Groep.

– Er wordt afgesloten met een spoken word performance van Anne Stoof.

Kosten: Gratis. Ticket of reservering niet nodig.

Locatie: Online via www.amsterdammuseum.nl/tv

Voor alle evenementen hanteert het Amsterdam Museum, geheel in lijn met het landelijke beleid, corona-toegangsbewijzen.

Klik hier voor meer informatie over de expositie

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.