Noordelijk Film Festival Leeuwarden staat voor gelijkheid

Het Noordelijk Film Festival is een festival waar plezier de boventoon voert en waar maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Tijdens het festival, dat van 10 tot en met 14 november plaatsvindt, staat ook dit jaar een keur aan films op het programma waarin mensen uit de LHBTI+community onderwerp van gesprek zijn of een rol spelen. Het Noordelijk Film Festival wil hiermee bijdragen aan meer inclusie.

De film Nimby gaat over het jonge, lesbische stel Mervi en Kata dat naar het platteland reist om uit de kast te komen bij de ouders van Mervi. Maar onverwachts belanden ze midden in een complete sociale chaos.

A Song Called Hate is een film over de IJslandse band Hatari die het Eurovisiesongfestival 2019 als kans ziet om een politiek statement te maken.

In All Foreigners Keep Their Curtains Closed transformeert Mariana van typische tiener tot een sterke jonge vrouw, die voor zichzelf en anderen opkomt. Eén van haar vrienden op school worstelt met zijn vriendschap met andere jongens nu bekend is dat hij gay is.

The Pit is een waargebeurd Lets drama over Markuss, die zich, als hij zijn buurmeisje een wreed lesje leert, de haat van het dorp op de hals haalt. Maar ook een ontsnapping vindt in de kunst en bevriend raakt met de buurman, die niet altijd een man blijkt te zijn geweest.

De korte film Ayor gaat over de Dodenherdenking van 1970, waar twee jongens proberen een statement te maken tegen homodiscriminatie. In de momenten ervoor en erna wordt hun twijfel, angst en overtuiging duidelijk.

Luw is een korte film over Bram uit de Biblebelt die door een jong meisje wordt betrapt tijdens seks met een man. Hoe ver zal hij gaan om deze kant van hemzelf geheim te houden?

Voor een paar honderd middelbare scholieren vertoont het Noordelijk Film Festival in samenwerking met Movies That Matter het mooie Deense familiedrama A Perfectly Normal Family. Hierin toont vader Thomas op een dag zijn ware zelf en besluit verder te gaan als vrouw.

Over het festival

Het Noordelijk Film Festival vindt van 10 tot en met 14 november plaats in De Harmonie en Slieker Film in Leeuwarden. Daarnaast gaat het festival dit jaar op reis door Friesland; ook in De Lawei in Drachten en De Koornbeurs in Franeker is een selectie van films te zien.

Klik hier voor het complete programma

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.