Damesbingo

Afgelopen vrijdag ging ik voor het eerst naar een activiteit voor LBTIQ+ vrouwen.

Een bingo.

Nu weet ik dat in homoland bingo’s razendpopulair zijn en door de beroemdste drags gepresenteerd worden. Maar ik was nog nooit naar een ‘echte’ bingo geweest. En al helemaal niet naar een bingo met alleen maar dames.

De bingo werd georganiseerd in evenementencentrum de Thiemeloods in Nijmegen. Ik was een van de laatsten die binnenkwam waardoor ik even goed kon rondkijken.

Ik was aangenaam verrast.

Volgens mijn vooroordelen was de gemiddelde leeftijd van een niet-gay-bingo altijd 60plus, maar niet hier.
Een mooie, bonte mix van alle leeftijden kleurde de ruimte. Ik voelde mij helemaal op mijn plaats. Leuke, interessante en mooie vrouwen. Met een velletje getalletjes voor hun neus. Elk type vrouw met gekleurde viltstift in de hand samen in een ruimte.

Wat wil een queer vrouwtje als ik nog meer?

Onze host Sjakkelien was met haar platte Amsterdams accent helemaal in haar element. Voordat het spel kon beginnen kregen wij van haar eerst even een enthousiaste spoedcursus BINGO-roepen en applaudisseren. En net zo enthousiast draaide Sjakkelien ook keer op keer aan het wieltje om daarna de nummertjes op de balletjes voor te lezen.

Het blijft toch een beetje een zenuwenspel, die bingo. Een beetje als mens-erger-je-niet. Maar dan met prijzen.

Veel prijzen waren gesponsord en dat werd met het ons zojuist aangeleerde applaus toegejuicht.

Ik was een beetje verdrietig dat mijn buurvrouw de gesponsorde massage gewonnen had.

Maar ach, ik ben dolgelukkig met mijn disposable regenboogborden.

Whoop whoop.

*

Monique Wubbels (Augsburg, 1979) is van Nigeriaans-Duitse afkomst en is als kind door Nederlanders in Duitsland geadopteerd. Volgens eigen zeggen is ze een vrolijke, mulitculturele en panseksuele verschijning die zich onder andere inzet voor Poink, de organisatie die activiteiten voor LHBTI-vrouwen organiseert. Mensen bij elkaar brengen en good vibes verspreiden is wat zij het liefste doet.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.