Komend weekend is er weer Winterpride in Almere

Stichting Winterpride Almere viert de jaarlijkse Winterpride dit jaar op zaterdag 6 en zondag 7 november onder het motto “Samen Divers”.

Tekst: Persbericht

Op zaterdag 6 november organiseren twee kerken uit Almere, De Zuiderpoort en Rafael Almere, van 20:00 uur tot 21:30 uur een Pride-viering in kerkcentrum De Zuiderpoort, ’s-Hertogenboschplein 2 in Almere.

UPDATE: wegens de nieuwe coronaregels is de Pride Walk AFGELAST!

Op zondag 7 november houden we de Pridewalk. We verzamelen vanaf 12:30 uur op De Esplanade in Almere. Daarvandaan vertrekken we voor een wandeling door het stadscentrum. Uiteraard zullen we ook over zebrapaden met de regenboogkleuren en met de transkleuren lopen. We eindigen voor het podium op De Esplanade waar we kunnen luisteren naar muziek en toespraken van onder andere wethouder Froukje de Jonge en Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken.

De non-binaire vlag

Ook op zondag zijn er in de bibliotheek aan het Stadhuisplein twee voorstellingen te zien van Good Boy, een autobiografische voorstelling rondom twee coming of age-verhalen van Jürgen Theuns, verteld vanuit twee perspectieven.

Stichting Winter Pride Almere zorgt ook dit jaar weer voor een primeur: we dragen in onze Pridewalk als eerste in Nederland een grote non-binaire vlag mee.

*

Aanmelding voor de Pride-viering in De Zuiderpoort is niet nodig en vanwege het kerkelijke karakter is een coronatoegangsbewijs niet verplicht.

Meer informatie bij Mark en Mira de Boer, voorgangers Rafael Almere, via voorgangers@rafaelalmere.nl

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.