Leather & Fetish Pride Amsterdam gaat weer van start

Door de coronacrisis konden de afgelopen anderhalf jaar de meeste Pridevieringen niet doorgaan, maar inmiddels zijn de maatregelen voldoende versoepeld dat van 28 t/m 31 oktober weer de jaarlijkse Amsterdamse Leather & Fetish Pride gehouden wordt.

Tekst: Peter Koop
Foto: Facebook/Leather Pride 2018

Zoals de naam al aangeeft is een Leather Pride een evenement voor en door liefhebbers van leer en aanverwante fetisjes. In onze hoofdstad werd in oktober 1996 voor het eerst een Amsterdam Leather Pride georganiseerd en net als de algemene Amsterdamse Pride bestaat ook de Leather Pride dit jaar dus 25 jaar, al lijkt daar verder geen speciale aandacht aan te worden besteed.

Een van de hoogtepunten is traditiegetrouw de verkiezing van Mr Leather Netherlands, die dit jaar op vrijdag 29 oktober in de Eagle Amsterdam plaatsvindt. De nieuwe titeldrager zal dan als opvolger van de huidige Mr Leather, Stephan Metzlar-Rudolph, komend jaar de leathercommunity mogen promoten en vertegenwoordigen.

Enkele andere onderdelen van de komende Leather & Fetish Pride zijn de XXL Leather Fetish Canal Tour, het Fetish in the Mix-feest in de Eagle, de BLUF Socials in The Web, het MSA Dinner in de Schreierstoren en een Farewell Gathering in de Eagle. De bekende grote feesten zijn wegens de coronamaatregelen dit jaar helaas nog niet mogelijk.

De Amsterdamse Leather Pride is een samenwerking tussen een reeks van uitgaansgelegenheden, winkels en feesten die gericht zijn op de leer- en fetishscene. Velen zijn hard geraakt door de coronacrisis en hopen speciaal tijdens dit evenement dan ook op een extra steuntje in de rug.

Meer informatie: www.leatherpride.nl

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.