Foto-expositie ‘Boys Won’t Be Boys’ in Theater Bellevue

Morgenavond wordt in Theater Bellevue/De Smoeshaan in Amsterdam de expositie Boys Won’t Be Boys – The Pictures geopend. Deze expositie is een samenwerking tussen theatermaker Rikkert van Huisstede, Foam en Theater Bellevue/De Smoeshaan en is te zien tot eind januari 2022.

Tekst en foto’s: Theater Bellevue

Het fotografieproject is ontstaan vanuit Van Huisstedes theatervoorstelling Boys Won’t Be Boys, waarin het thema mannelijkheid op een persoonlijke wijze wordt onderzocht. Acht jongeren tussen de 15 en 22 jaar tonen in de foyer van Theater Bellevue en Restaurant De Smoeshaan hun perspectief op het thema mannelijkheid in een serie foto’s.

Rikkert van Huisstede

In Boys Won’t Be Boys – The Pictures spraken de jongeren onder begeleiding van theatermaker Rikkert van Huisstede en museumdocent en filmmaker Sebastian Mulder van Foam over wat het thema mannelijkheid voor hen betekent. Ze bekeken werk van aan Foam verbonden fotografen die dit thema onderzochten en in beeld hebben gebracht.

In drie workshops experimenteerden de jongeren met fotografische aspecten en maakten in de studio van Foam een portret. De persoonlijke verhalen van de jongeren zijn te beluisteren via QR codes in de tentoonstelling in Bellevue en in De Smoeshaan.

De foto’s zijn gemaakt door: Bote Erenstein, Laura van der Meché, McKieron Musa, Fiankson Kwaning, Lute Smit, Gyliano Willems, Max Muris en Madelief van der Schoot.

Boys Won’t Be Boys XL is te zien van 26 t/m 28 oktober in Theater Bellevue.

De expositie is te zien van 26 oktober 2021 t/m 31 januari 2022 in Theater Bellevue en Restaurant De Smoeshaan.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.