LHBTI+studenten bij Hogeschool Inholland willen eigen platform

Anderhalf jaar geleden startte Thomas Glaudemans, onderzoeker Diversiteitsvraagstukken van Hogeschool Inholland, een kwalitatief onderzoek naar de ervaringen en behoeften van LHBTI+-studenten.  Belangrijkste conclusie: er is grote behoefte aan een gemeenschappelijk platform of netwerk binnen de onderwijsinstelling.
Persbericht Hogeschool InHolland
‘Iedereen die ik gesproken heb – en dat zijn 19 LHBTI+-studenten van Inholland – komt linksom of rechtsom met de wens om een plek te hebben waar ze terecht kunnen,’ vertelt Thomas over zijn onderzoek.
Uit het onderzoek blijkt dat er behoefte is elkaar te kunnen opzoeken. ‘Het is nu eenmaal zo dat mensen graag in contact komen met gelijkgestemden,’ laat Thomas weten. Niet alleen zou een platform of netwerk kunnen voorzien in dat luisterende oor, maar ook zou met behulp van trainingen voor docenten en bewustwordingscampagnes aandacht kunnen worden gevraagd voor het onderwerp in de klas.
Geïnstitutionaliseerd platform
‘In feite kan ik nu niet vooruitlopen op de concrete invulling, maar ik kan me voorstellen dat het waardevol is om over de vestigingen van de hogeschool heen één overkoepelend platform te hebben, dat bij evenementen en bijeenkomsten op tour gaat langs de verschillende vestigingen,’ vervolgt Thomas. ‘Mij lijkt het heel mooi als het een geïnstitutionaliseerd platform wordt, erkend en gefaciliteerd vanuit de organisatie. Ik hoop natuurlijk dat dit rapport daartoe leidt, want dat is waar echt behoefte aan is.’
‘Wat een mooi onderzoek,’ laat Mieke van den Berg weten namens het College van Bestuur. ‘We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt en leeft onder onze studenten. De belangrijkste conclusie laat meteen een praktische uitkomst zien. Ik nodig studenten en collega’s van harte uit om met ons hierover in gesprek te gaan. Daarnaast moedig ik studenten zeker aan om een voorstel in te dienen bij ons Studenten Initiatievenfonds.’
*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.