Regenboogtulpen van jong voor oud in Leeuwarden

Zaterdag is het Roze Zaterdag in Leeuwarden. In aanloop naar deze dag worden er morgen, woensdag 13 oktober om 11:30 uur, bij de locatie Erasmus van woonzorgcentrum Noorderbreedte in Leeuwarden tulpen in regenboogkleuren geplant door leerlingen van het Aeres College samen met wethouder Hein Kuiken.

Tekst: Mirka Antolovic

Roze Zaterdag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor LHBTI+ acceptatie. Het feest is maar één zaterdag in het jaar terwijl dit thema het hele jaar op de agenda zou moeten blijven omdat het helaas nog niet vanzelfsprekend is je veilig te voelen als LHBTI+er.

Het kenniscentrum voor discriminatie en diversiteit Tûmba wil een blijvende herinnering aan Roze Zaterdag Leeuwarden. Iets wat ieder jaar weer opbloeit. En zij wil een brug tussen jongeren en ouderen slaan. Deze wensen zijn samengekomen in het idee om leerlingen van Aeres tulpen in de kleurenvan regenboog te laten planten bij het woonzorgcentrum waarmee de zichtbaarheid van LHBTI+ers hier gewaarborgd is.

Noorderbreedte laat haar steun voor de LHBTI+gemeenschap zien door in de week van 11 oktober de Friese regenboogvlag te laten wapperen op al haar locaties. De tulpen bij de locatie Erasmus geven niet alleen een prachtig uitzicht voor de bewoners maar laten ook zien wat zij belangrijk vinden: dat iedereen zichzelf kan zijn.

Reserveer hier je gratis toegangskaarten voor Roze Zaterdag Leeuwarden

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.