Win kaarten voor de Groninger première van ‘Meepesaant’

Op 12 november 2021 gaat in het Der Aa Theater in Groningen de tragikomische theatervoorstelling ‘Meepesaant Groningen’ in première. De voorstelling werd in 2011 door Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters geschreven en vindt nu haar weg naar het Noordelijke publiek.

Tekst: persbericht

Meepesaant Groningen vertelt het tragikomische verhaal van de Groninger zussen Jannie en Rika van der Hoek, die elkaar door ernstige familieomstandigheden erger nodig hebben dan ooit. Maar; of ze dat bevatten is nog maar de vraag. De voorstelling belooft in ieder geval een avond te worden met een lach en een traan.

De van origine in het Tilburgs geschreven voorstelling ‘Meepesaant’ werd in 2011 voor het eerst op de planken gebracht. Vanwege groot succes en veelvuldig vragen van publiek besloten de beide auteurs het toneelstuk in 2015 nog éénmaal op te voeren én te laten registreren. Sindsdien is voorstelling een welgewaardeerd succes.

In goed overleg met de auteurs werd het oorspronkelijke script flink onder handen genomen. De welbekende Tilburgse winkelstraat ‘Den Besterd’ werd de Groninger ‘Grote Markt,’ de ‘Bossche bollen’ werden omgedoopt tot ‘Knol’s koek’, en ga zo maar door. Zo valt te beloven dat Meepesaant Groningen een feest van herkenning
zal zijn voor iedere Noorderling.

‘Meepesaant’ betekent ‘tegelijkertijd’ en stamt af van het Franse ‘en passant’. Kom je naar Meepesaant Groningen; dan kom je op de koffie bij Jannie en Rika van der Hoek. Maar uiteraard zullen ook Erwin en Fred meepesaant hun verhalen ten tonele brengen.

Winactie
Gaykrant mag 3 x 2 vrijkaarten weggeven voor de première van Meepesaant Groningen op 12 november 2021! Wil je kans maken? Mail dan vóór 15 oktober je naam en mailadres naar winnen@gaykrant.nl 

Bovendien krijgen lezers van dit artikel met de kortingscode MPST-20%-ONLINE per persoon 20% korting op kaarten voor de voorstelling. De voorstelling is op 12, 13 én 14 november 2021 te zien in het Der Aa Theater in Groningen.

De kaartverkoop en meer informatie is te vinden via: www.meepesaantgroningen.nl

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.