Lookalike kerstmannetje

De stemming begint een beetje om te slaan.

Is het herkenbaar?

Dit gevoel van binnen, wanneer het systeem ineens naar een andere flow overschakelt.

In de herfst word ik altijd rustig. Het is wat mij betreft de mooist tijd van het jaar. Alles voelt anders, dieper en intenser. In de lente en zomer leeft de ondeugende puber in mij en ben ik veel meer bereid om risico’s te nemen dan in de winter. Alsof mijn besluitvaardigheid afhankelijk is van de buitentemperatuur. Maar in de herfst transformeert mijn hele gedachtengang, en dat gebeurt ieder jaar opnieuw.

Van cocktails met hapjes en muziek naar kruidige thee of lekkere warme chocolademelk, liefst met een shotje rum. De bbq wordt gourmette en we bedrijven de liefde niet meer onstuimig op het strand onder de sterren, maar lekker loom op een zacht tapijt voor de open haard.

Fantastisch.

Althans, dat stel ik me zo voor.

Van de week was ik bij de Ikea met mijn dochtertje. Er wordt nu alweer hard gewerkt aan de jaarlijkse kerstshow. Waanzinnig mooi. Je zou er zo een paar uur voor uittrekken. En voor degene die van tierlantijntjes houdt en helemaal afgaat op superkitscherig en totally over the top: dit is je Walhalla.

Geen reclame hoor.

Ik zocht naar regenboogkerstversiering of naar wat leuke LHBTI+kerstgadgets, maar op een kerstmannetje dat een beetje op een drag queen leek na, zag ik niets.

Ach ja, we rollen weer de herfst en winter in. En er net zo hard weer uit. Voor nu maak ik me weer op voor stamppotjes, winterbier, gezelschapsspelletjes aan de eettafel, een lekker warm bad en de kneuterige gezelligheid samen met de mensen die me dierbaar zijn.

Op een fijne tijd van bezinning, gezelligheid en warmte, lekker eten, herfstbiertje, en vooral samen genieten.

Met of zonder drag queen lookalike kerstmannetje.

*

Monique Wubbels (Augsburg, 1979) is van Nigeriaans-Duitse afkomst en is als kind door Nederlanders in Duitsland geadopteerd. Volgens eigen zeggen is ze een vrolijke, mulitculturele en panseksuele verschijning die zich onder andere inzet voor Poink, de organisatie die activiteiten voor LHBTI-vrouwen organiseert. Mensen bij elkaar brengen en good vibes verspreiden is wat zij het liefste doet.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.