Roze Zaterdag 2021 gaat eindelijk beginnen: City of Love maakt programma bekend

Driemaal is scheepsrecht: Roze Zaterdag 2021 gaat eindelijk beginnen. Op 16 oktober is Leeuwarden The City of Love: een stad waar iedereen welkom is en waar een ieder zich welkom moet kunnen voelen. Leeuwarden viert Roze Zaterdag met een even kleurrijk als omvangrijk programma.

Bekend was al dat op het hoofdpodium op het Wilhelminaplein Kid Creole & The Coconuts de dag afsluit. Ook komt Chibi Ichigo naar de Friese hoofdstad: een in Rusland geboren Belgische hiphopper die de wereld aan het veroveren is met haar betoverende beats. Merol brak in 2018 door met Lekker Met De Meiden. Vanaf dat moment maakte ze vele tongen los: met nietsontziende, ondeugende teksten die inspelen op de huidige tijdsgeest en taboes. Hou Je Bek En Bef Me werd in 2019 3FM song van het jaar.

Zo! Gospel Choir (Foto: Jaap Kroon)

Shirma en ZO! Gospel Choir staan synoniem aan dans. In ruim tien jaar tijd is ZO! Uitgegroeid tot het meest gevraagde inclusieve koor van Nederland. Met vertegenwoordigers van verschillende culturen, genders en leeftijden. Shirma en ZO! Gospel Choir traden al op met Mariah Carey, Oleta Adams, Sam Smith, Hugh Jackman en Whoopi Goldberg.

Vineyard World is het voornaamste exponent van de Nederlandse ballroomgeneratie: dans, mode, kunst, performance, taal en uniciteit. Het podium van Vineyard is van iedereen. De concerten worden om 14.00 uur afgetrapt door Homokoor Onder Anderen en Pasveerkorps, met daarna de Friese rijzende ster Blondeau. Tussen alle acts door zorgt DJ Doppelgang dat stilzitten geen optie is.

Vanaf 20.00 uur is in poppodium Neushoorn een programma vol muziek en performing acts. Er zijn optredens van onder anderen Lionstorm, Sado Opera  (Wilde Renate, Berlin) en Zuperstition. Met in de verschillende zalen ook een programma van Worm Queer Performance Art (door Anthony Hussein) en het lokale collectief Mandarijn. Verwacht een dampende mix van muziek, drag en dans.

De programmaonderdelen bevinden zich binnen het historische stadscentrum op loopafstand van elkaar. Je hoeft dus niets te missen. Roze Zaterdag begint om 11.00 uur met de Regenboogviering in de Grote Kerk, met een theatraal vlagvertoon van studenten bij het thema Ken Je Mij. Rond dezelfde tijd begint de Pride: een uitgelaten parade van zestien pramen door de grachten. Bezoekers van de kerkdienst hebben na de dienst in de Grote Kerk nog alle tijd om alle boten voorbij te zien varen.

Amber Vineyard

Vast onderdeel van Roze Zaterdag is de informatiemarkt. Dé plek waar tientallen uiteenlopende LHBTI+vriendelijke organisaties zich presenteren. Het is vlakbij stadsschouwburg De Harmonie die de foyer heeft opengesteld als Roze Zaterdagcafé. De informatiemarkt is van 12.00 tot 17.00 uur.

Er passen maximaal achtduizend mensen op het Wilhelminaplein. We raden je daarom aan om je GRATIS toegangskaarten te reserveren. Dat kan hier vanaf woensdag 29 september 10.00 uur via onze website rozezaterdag2021.nl. Laat bij binnenkomst op het Wilhelminaplein je coronatoegangscheck zien.

Klik hier voor je gratis toegangskaart!

Volg ons op rozezaterdag2021.nl en facebook.com/rozezaterdag2021. Check voor alle extra praktische en programmainformatie ook rozezaterdagen.nl en gaykrant.nl

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.