Vroeg vlammen in de Reguliers

Op zaterdag 25 september mag, na meer dan anderhalf jaar, in de horeca eindelijk de 1,5 meter-regel losgelaten worden. Wel moeten de kroegen en clubs om 24.00 uur de deuren sluiten. Voor de ondernemers in de bekendste roze uitgaansstraat van Nederland reden om vroeg te starten.

Gaykrant spreekt met Eward Koning, de voorzitter van de BIZ Ondernemersvereniging voor de Reguliersdwarsstraat.

We horen dat jullie kroegen vroeg willen beginnen is daar een speciale reden voor?

“Wat we merken is dat er binnen de regenboog-familie enorme behoefte is aan een feestje en elkaar weer ontmoeten en omdat de zaken alweer om 24.00 uur moeten sluiten leek het ons een goed idee in het weekend in alle zaken al om 16.00 uur ’s middags te beginnen.” Hij gaat verder “en dat idee slaat aan, Club NYX bijvoorbeeld start rond dat tijdstip hun queer clubavond 3xNYX en daarvan waren de eerste edities in een paar minuten uitverkocht.”

Wat kunnen we precies verwachten?

“Jullie weten dat de Reguliers een heel populaire plek is in de stad. We verwachten dan ook behoorlijk wat mensen. Zeker nu de jongens achter Bar Blend de pop-up locatie op nummer 44 weer openen met het Blend XL-concept. Dat bleek tijdens de Pride een schot in de roos, net zoals het kleinere Blend op nummer 41. En laten we eerlijk zijn, de aloude Soho, Taboo en Exit zijn altijd garantie voor een gezellige en goeie stapavond. Al jaren lang. En er kan eindelijk weer gedanst worden, ik hoor dat heel veel mensen dat pas écht gemist hebben.

Verder draaien alle restaurants in de straat inmiddels ook weer op volle sterkte dus ook voor een snelle hap of meer uitgebreide maaltijd moet je natuurlijk wel bij ons in de straat zijn.”

(foto: Reguliers.net)

Wat zijn precies de regels waar mensen mee te maken krijgen?

“Alle zaken in de straat werken uiteraard met de CoronaCheck-app. Deze geldt niet voor de terrassen maar als je ergens naar binnen wilt zul je je QR-code moeten laten scannen. Wel is het zo dat als je bij een zaak éénmaal gecheckt bent je een stempel krijgt zodat je daarna bij de volgende zaak niet weer opnieuw hoeft aan te tonen dat je safe bent. Dat maakt het voor iedereen makkelijker en daarmee maken we het barhoppen wat makkelijker.”

“Onze Streetbitches lopen rond om alles, samen met de beveiligers van de zaken, in goede banen te leiden. Vriendelijk en behulpzaam als het kan maar een beetje bitchy als het moet” lacht Koning.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Wat ik nog zou willen toevoegen is dit: deze hernieuwde openstelling is natuurlijk geen evenement zoals bijvoorbeeld met Pride of Koningsdag. De mensen moeten op straat geen podium of DJ verwachten. Dat doen we later weer. In mei 2022 komt er een feestelijke inhaalweek waarbij we een week lang met toeters en bellen alle gemiste evenementen van 2020 en 2021 gaan inhalen.”

“Ik kan daar nu nog niet al te veel over zeggen maar dat belooft een historische week te worden met een groot brugpodium en een paar heel grote verrassingen. Maar nu eerst de draad maar weer eens oppakken in de dagelijkse exploitatie. Dat is al spannend genoeg en we hopen dat we snel ook ’s nachts weer open mogen” besluit Koning.

“Maar nu eerst vroeg vlammen!”

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.